Ajornat el desnonament d’una família amb un menor al barri de Verdum

Els propietaris i els inquilins acorden que el pis quedarà buit en una setmana

Ahir es van aturar sis desnonaments a Nou Barris, entre ells els d’un pis del carrer de Joan Riera que presentava unes característiques particulars. En aquest cas no es tractava d’un habitatge propietat d’un banc sinó que pertany a una família que afirma que necessita els ingressos del pis per sufragar els costos de la residència d’una persona de 93 anys. Els inquilins feia temps que havien deixat de pagar per manca de recursos i finalment la comitiva judicial havia fixat el dia d’ahir per fer efectiu el desnonament, i s’hi va desplaçar ben d’hora amb els Mossos d’Esquadra. Com en altres ocasions, un grup de persones de diverses entitats veïnals i relacionades amb l’habitatge van donar suport als afectats pel desnonament, mentre es vivien hores de nervis i negociació.

Districte de Nou Barris s’hi va presentar per fer una mediació entre propietaris i inquilins, que va acabar amb l’acord d’ajornar el desnonament una setmana. “Hem pactat que en una setmana els inquilins lliuraran les claus- explica Carolina Recio, consellera portaveu de Nou Barris- i en aquest temps acompanyarem les dues famílies, que tenen cadascuna unes necessitats particulars també, per tal de fer el procés amb les millors condicions possibles per a les dues parts.”

L’acord es va acceptar per les dues parts. La família propietària va demanar, però, una comprovació de l’estat de l’habitatge. “De moment hem perdut uns 10.000 euros que ens han deixat de pagar, més els costos dels advocats i tots els papers que hem hagut de tramitar- es lamentava Núria Cadenas, familiar del propietari – I ens han rebutjat ajuts per pagar la residència de gent gran perquè constava el lloguer del pis, tot i que no ens estaven pagant el lloguer”.  Els inquilins guanyen una setmana per tal de buscar un altre allotjament, amb el suport de Serveis Socials. “Sabíem que no es podrien quedar al pis, però almenys volíem que poguessin sortir amb dignitat, en condicions, sabent on podrien anar.”, afirma Manoli Cuervo, del grup antidesnonaments de Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies