El refugi del carrer de la Florida no serà visitable

Els estudis que s’hi ha fet conclouen que no és segur i que hi manca oxígen

Les obres d’urbanització del carrer de la Florida avancen i han arribat ja al refugi antiaeri descobert fa un parell de mesos. Les voreres a banda i banda del refugi ja s’han construït i de moment l’entrada s’ha protegit amb plàstics i planxes. Però la il·lusió dels veïns de la Prosperitat de poder visitar l’interior del refugi 748 s’esvaeix. Els informes de l’unitat de subsòl dels Mossos d’Esquadra descarten les visites, ja que hi manca oxigen i l’estat de conservació no és el millor. Per tant, l’entrada es tancarà amb una tapa especial.

El refugi es troba excavat a les argiles naturals o torturà, i l’entrada es troba parcialment construïda amb parets i volta catalana de maons. L’informe que ha rebut l’Ajuntament recomana reforçar amb morter l’estructura del refugi per evitar problemes futurs a la zona.

A banda dels informes sí que s’ha fet un estudi en tres dimensions del refugi, en paral·lel a l’anàlisi del plànol que ja es tenia a l’AMAB del fons Defensa Passiva. Per això sabem que la galeria antibombardejos té 59 metres de llargada, un metre d’amplada i dos metres d’alçada. A aquesta s’hi accedeix a través de dues entrades, la primera, situada davant del número 30-34 del carrer de la Florida, i la segona davant del número 16 del mateix carrer. Ambdues tenen un disseny angular, per tal d’evitar que la metralla arribés a la zona de la galeria, i salven un desnivell, que a la part més profunda, arriba als 13 metres.

A més, també es conservaran els diversos objectes que es van trobar a l’interior de la galeria durant les tasques de buidatge per accedir-hi.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies