“Tres de cada quatre cotxes aparcats són de gent de fora del barri”

Segons l’AV de Can Peguera la densificació de vehicles dificulta la mobilitat dels veïns

L’AV de Can Peguera espera que el pla de futur resolgui els problemes de mobilitat al barri. Segons l’entitat, des de fa anys el barri ha anat absorbint la manca d’aparcament d’Horta, el Turó de la Peira i la Guineueta. Alguns d’aquests vehicles aparquen en zones que dificulten la mobilitat dels veïns.  Els cotxes es munten damunt voreres que no arriben al metre d’amplada i la gent gran té fins i tot dificultats per sortir de casa.

Ja fa temps que els veïns de Can Peguera han vist incrementar el nombre de vehicles al barri. “El nombre oficial de cotxes censats al barri està entre 350 i 400. Aquí hi ha nits que hi ha més de 1.200 cotxes aparcats. Evidentment no són del barri”, comenta Ortiz.

Can Peguera té pendent un pla de mobilitat, inclòs dins el pla de futur del barri.  Aquest eixamplarà les voreres, massa estretes en alguns dels carrers. L’ampliació de les voreres suposarà una pèrdua de places d’aparcament. L’AV de Can Peguera vol que aquesta reducció de places no perjudiqui als veïns del barri, la majoria gent gran i amb problemes de mobilitat. “Volem que la nostra gent pugui aparcar al barri. – afirma Pep Ortiz, president de l’AV de Can Peguera –  I això ens portarà a fer una zona verda residencial. No una zona verda típica de ciutat, sinó una zona verda residencial. Hi ha un nombre molt important de gent gran amb problemes de mobilitat i que ho necessiten.” El pla de futur, però, encara es troba en una de les primeres fases i les mesures trigaran en arribar.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies