Nou Barris recupera el festival de flamenc en clau femenina

Mayte Martín encapçala un cartell subvencionat amb la taxa turística

La taxa turística ha permès recuperar aquest cap de setmana el festival de flamenco de Nou Barris, amb el nom de R(oles) i amb diverses novetats. Serà d’entrada gratuïta i el cartell està dominat per noms femenins. La més important, la cantaora Mayte Martín, que portarà el seu espectacle de flamenc clàssic, i altres tres joves parelles de cantaores i músiques com són Ana Brenes i la guitarra de Jero Férec, Alba Guerrero amb la guitarra d’Isabelle Laudenbach i Maria José Llergo amb la violinista Elisa Prenda.

El pati de la Seu del Districte acull de nou un festival de flamenc. L’Ajuntament ha destinat els ingressos de la taxa turística per renovar, modernitzar el cicle i fer-lo gratuït, alhora que dóna a conèixer aquest racó del districte. El festival resorgeix amb el nom de R(oles) i un cartell eminentment femení. L’estrella és una cantaora Mayte Martín que torna a Nou Barris amb un espectacle de flamenc clàssic, lluny del seu darrer treball de fusió amb violins i instruments de corda. Actuarà demà diumenge 1 de juliol, acompanyada d’Alejandro Hurtado, un guitarrista virtuós que ja posseeix, amb només 23 anys, el Bordón Minero, el premi al millor toc de guitarra del Festival del Cante de las Minas de la Unión.

Avui dissabte obren el festival tres joves flamenques que cantaran al ritme de tres músiques d’orígens i estils ben diferents. Maria José Llergo (Pozoblanco) s’alia, per primera vegada, amb la violinista Elisa Prenda en un projecte de llarg recorregut.Totes dues, sortides de l’ESMUC oferiran un concert minimalista, sense palmes. Una altra parella que representa la força són Ana Brenes (Santa Coloma de Gramenet) i el guitarrista anglès i queer Jero Férec que dominen les dues vessants del món jondo: el de l’acadèmia i el dels tablaos. I el tercer duet són la cantaora de veu neta i precisa Alba Guerrero i la guitarra d’Isabelle Laudenbach. Juntes per primer cop, donaran un recital de flamenc actual, que respecta les arrels però mira el futur, d’un flamenc que no discrimina ni aparta la dona, ni en les lletres ni en els rols.

El festival R(oles) serveix d’inauguració de la segona edició del cicle L’Estiu al Pati. Un projecte que aprofita els caps de setmana de juliol per obrir el pati de la Seu del Districte i convertir-lo en un escenari de propostes culturals de qualitat i per a tots els públic. Enguany hi trobareu el festival de blues, concerts de rock surfer, de latin funk, de soul, de reggae i músiques jamaicanes. I també hi haurà un cap de setmana de nits de circ, clown i cabaret.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies