Èxit esportiu dels petits del Racing Vallbona

Un dels clubs més humils de la ciutat aconsegueix dos ascensos i un segon lloc

Satisfacció al camp del Racing Vallbona. Fa quatre anys van crear l’escola de futbol base, un cop el camp va tenir gespa artificial, i ara el treball amb els petits es materialitza en tres bons resultats: dos ascensos i un subcampionat que els anima a continuar amb la feina.

El lema del Vallbona és fer club i fer barri. Amb aquesta idea es van crear els equips de futbol base, per donar als infants i joves de la zona alternatives d’oci esportiu. En quatre anys han aconseguit situar tres equips en la part més alta de les seves categories. L’aleví A ha estat campió de lliga. També ascendeix, a segona divisió, el Benjamí que, tot i quedar en segon lloc, puja en no poder fer-ho el primer, la Damm, en tenir un altre equip en aquella categoria. I els petits del prebenjamí també celebren el seu segon lloc a la lliga.

Es tracta d’un gran èxit esportiu i social en un barri que supera per poc els 1.300 habitants i que es troben aïllats, entre les autopistes i vies del tren, i el riu Besòs. Tot i això, al club hi juguen 100 nens repartits en set equips.  “Sempre havíem demanat tenir gespa artificial per poder créixer i ara es veuen els resultats- afirma orgullós José Palomo, president del Racing Vallbona CF -Mirem sempre pel club, pels nens, i treballar igual amb la mateixa filosofia. És el que diu el nostre lema: des de 1965, fem club, fem barri. This is Vallbona”. I és que més enllà de ser un club, són una família, tal com s’afanyen a dir qualsevol jugador, directiu o familiar.

Al Vallbona s’ensenya a jugar futbol però també inculquen els valors  de la companyonia i el respecte. “El respecte cap als rivals, el respecte entre companys –afirma José Barrera, entrenador dels més petits del Racing Vallbona CF- Hi ha nens que s’emprenyaven a la mínima, i això ho hem treballat força. Sobretot el respecte i la companyonia.” I  ho tenen ben interioritzat: “Quan un falla donar-li suport, que continuï endavant que a la propera encertarà.”, expliquen Oriol Cano i Melanie Fernández, jugadors del  Racing Vallbona CF.

Ara, de cara a la temporada vinent, esperen continuar la ratxa i ampliar el futbol base. “Cada any creixem una mica més, a veure si ara amb aquests èxits, s’hi animen més jugadors.”

Els bons resultats i la bona feina del Racing Vallbona no ha passat desapercebuda. I si ara alguns clubs s’afanyen a temptar alguns nens per fitxar-los, el Racing ja va rebre la carta que va convocar a l’única nena del club, Melanie Fernández, per jugar amb la selecció del Barcelonès Trobades Territorial de futbol femení que organitza la Federació Catalana de Futbol. “Va ser una experiència que no oblidaré mai- explica Melanie- vam quedar subcampiones, però va ser increïble.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies