Els joves barregen cuina i audiovisuals al projecte Ocupa’t BCN

Entitats i serveis sumen esforços a la Zona Nord per fomentar la inserció laboral juvenil

Tot un conjunt d’entitats de la Zona Nord han sumat esforços per promoure la inserció laboral dels joves.  El projecte Ocupa’t BCN barreja formació en cuina i audiovisuals per motivar els joves i fer-los créixer tant a nivell professional com personal. El projecte s’inspira en l’auge del binomi ‘cuina i audiovisual’ que trobem a les xarxes socials. Molts cuiners, xefs o ‘foodies’ es dediquen a compartir fotos i vídeos dels restaurants que visiten, els plats que mengen o les receptes que fan.

La proposta s’ha cuinat a foc lent, des de fa temps, perquè moltes de les entitats que treballen a la Zona Nord (Salesians PES Cruïlla, Pla Comunitari , Fundació Jovent i elParlante) volien desenvolupar un projecte conjunt que contribuís a la introducció de joves al món laboral. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i el Pla de Barris, ha sorgit aquest projecte.

A Ocupa’t BCN, els joves aprenen cuina i restauració però també fan difusió de si mateixos i les seves creacions, a través de videocurrículums i vídeo receptes. Abans de posar les cares i els plats davant de les càmeres, els noies i noies han treballat la intel·ligència emocional i la resolució de conflictes. També s’han reforçat les habilitats comunicatives del grup relacionades amb la identitat, la imatge i el màrqueting personal. L’objectiu final és que els joves puguin exposar millor les seves pròpies qualitats professionals davant els seus possibles ocupadors o clients.

La presentació del projecte Ocupa’t l’han dut a terme els mateixos joves al Cruïlla al Punt, una escola i bar- restaurant que acaba d’obrir a la plaça dels Eucaliptus. Aquest establiment té una triple funció. La principal serà formar joves procedents del PES Cruïlla en restauració i cuina amb clients reals. També vol convertir-se en un punt de trobada al barri, precisament en un espai estratègic envoltat de blocs nous i equipaments com el casal de barri o l’Institut Picasso. I un tercer objectiu és donar servei a la comunitat, ja que actualment no hi ha cap mena de restaurant en aquesta zona.

Ara han obert als matins, de 9,30 a 13,30h, per escalfar fogons i agafar experiència. A partir del setembre, l’establiment ampliarà horaris i obrirà les tardes i caps de setmana. Oferiran esmorzars, dinars i els divendres i dissabtes, també sopars. Més endavant, també s’hi faran serveis de càterings. Als matins cuinaran i donaran servei de sala quinze joves de l’escola. Gràcies a la Fundació Jovent, a la tarda es contractaran alguns dels joves que ja han acabat la formació i que encara no han trobat feina.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies