Un estudi aconsella revestir la façana de la Torre Baró per evitar despreniments

Encara no hi ha data per a la rehabilitació de l’equipament, que roman obert amb proteccions

Un estudi encarregat per l’Ajuntament ha confirmat que cal restaurar la façana del castell de Torre Baró. Des de fa temps  es produeixen petits despreniments de les pedres que configuren la façana i han aparegut algunes esquerdes. L’anàlisi del material ha detectat una degradació dels materials que només es pot resoldre amb un sanejament i un recobriment. El problema vindria de lluny, ja que la raó és la pròpia naturalesa dels materials emprats, però la rehabilitació del 2014 va utilitzar ciment Portland. Això podria haver incrementat la patologia per les reaccions químiques dels materials. La pluja, el vent, la contaminació i les sals solubles de la brisa marina també haurien contribuït en la degradació. De moment no hi ha data prevista per a les reparacions.

La solució de revestir la façana podria suposar canvis significatius  en l’estètica de la torre. Des de l’Arxiu Històric Roquetes – Nou Barris respecten els resultats de l’estudi però confien que els experts trobin una altra solució que no passi per un arrebossat de la façana que malmeti la imatge típica del castell.

Mentrestant, l’equipament roman obert a les visites i manté les activitats amb normalitat. Unes tanques envolten l’edifici per evitar possibles danys pels petits despreniments i una bastida protegeix l’entrada de l’equipament.

La Torre del Baró, de 1905, és un dels gran símbols de Nou Barris i, tot i això, ha passat bona part de la seva història buida i en procés de degradació. El novembre de 2014 va estrenar una remodelació que el va convertir en un centre d’interpretació històrica i ambiental. Funciona com a mirador i punt d’informació de Collserola, a banda de les visites guiades pel castell i la seva història. A més, ofereix activitats programades per a les escoles i per als excursionistes, i un cicle de concerts de blues en cap de setmana.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies