La Favb denuncia la persecució dels qui defensen el dret a l’habitatge

Filiberto Bravo, president de l’AV de Ciutat Meridiana, va ser citat ahir a declarar davant els Mossos d’Esquadra

Filiberto Bravo, president de l’AV Ciutat Meridiana, va ser citat ahir al matí a la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Aiguablava per donar explicacions sobre l’acció que es va dur a terme el 29 de juny davant d’un pis al barri de les Roquetes. Aquest immoble s’incloïa dins una subasta convocada per la Generalitat  que es va acabar duent a terme enmig d’una protesta.  Bàrbara Roch, activista de la plataforma Aturem la Subhasta, també estava citada a declarar. Tots dos activistes pel dret a l’habitatge denuncien que la citació els hi va arribar la nit abans, al voltant de les 11 de la nit de dimarts. Roch tenía la cita a les 8.30h del matí i no va arribar a entrar dins la comissaria. Bravo, citat a les 9h, es va acollir al dret a no declarar.

El líder veïnal, Filiberto Bravo, afirma que aquell dia no es va ocupar cap pis i subratlla que ell ni tan sols no forma part de la plataforma Aturem la Subhasta. Denuncia també el poc marge de temps amb què els han citat a declarar: “Avisar-nos a quarts d’11 de la nit vol dir que la citació ja venia amb malícia, perquè no teníem temps ni de buscar un advocat”. En la mateixa línia, Roch considera que són uns caps de turc:  “Hi va haver una mobilització molt gran per aturar la subhasta i vam estar a punt d’impedir-la ‘de facto’. I algú ha de pagar els plats trencats”.

A primera hora del matí una cinquantena de persones es va presentar a la comissaria dels Mossos on tots dos activistes havien estat citats per donar-los suport. La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb) ha emès també un comunicat en defensa dels dos investigats. La Favb destaca  “la llarga i meritòria trajectòria en defensa de les persones que no tenen possibilitats d’accedir a un habitatge” de Filiberto Bravo. Afirmen que ell, juntament amb altres persones de l’associació veïnal, han fet costat a aquestes famílies “amb una determinació digna d’admiració. ”

La Favb denuncia que la citació cursada pels Mossos d’Esquadra “només es pot entendre com un acte de persecució cap a les persones que han significat molt en la lluita pel dret a l’habitatge.” És per això que se solidaritza i dona ple suport, jurídic també, a Filiberto Bravo. També afirma que està al costat de Bàrbara Roch. El comunicat finalitza demanant un “enorme respecte per la gent lluitadora del moviment veïnal”.

A la imatge, Filiberto Bravo i Bàrbara Roch el 29 de juny atenent als mitjans. Foto: Carles Miró.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies