El safareig de les Vivendes del Governador

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

Es tracta d’una imatge captada l’any 1969 pel fotògraf de Verdun, Ginés Cuesta. És el safareig de les Vivendes del Governador, el lloc on les dones es reunien per rentar la roba i fer ‘safareig’. Les condicions de les casetes del Governador eren complicades. Les cases, de 22 metres quadrats, no tenien originalment dutxes, només una petita pica a la cuina i una altra al lavabo minúscul. L’aigua era de dipòsit, i la portava un camió. D’aquí la importància que tenia el safareig per poder rentar la roba. A més, la potència de la instal·lació eléctrica era tan baixa que amb prou feines suportava una planxa.
Les usuàries pagaven 200 o 300 pessetes pel manteniment del safareig. El safareig va ser enderrocat l’any 1999, dins la remodelació que va substituir les casetes blanques per blocs amb pisos dignes. S’havia construït juntament
amb els més de 900 habitatges entre els anys 1952 i 1955. El safareig de les “casitas de papel” (com eren conegudes les Vivendes del Governador) era un lloc emblemàtic i únic en tot Barcelona, oblidat per les  generacions més joves del barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies