Sant Joan a Can Peguera

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

Aquesta imatge pertany a mitjans dels anys vuitanta. Va ser feta per un veí de Can Peguera, Josep de Barbera, i mostra una de les típiques fogueres de Sant Joan, just davant de les casetes blanques del barri. Concretament està ubicada al passeig d’Urrútia. En aquells temps, la zona era plena de solars no pavimentats i grans espais lliures. Actualment aquest espai no és peatonal, sinó que per aquí hi circulen els cotxes, ja que en fer el Parc Central, van desviar el trànsit.

En el cas de Can Peguera es dona el cas que la festa de Sant Joan coincideix amb la setmana de festa major, que és molt viscuda al carrer. I en aquella època encara més, ja que era un veïnat molt consolidat i amb un gran ambient de poble i de celebrar sopars i berenars al carrer.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies