L’A-porta de Can Peguera retrata un barri amb un 42% d’aturats

Les conclusions apunten com a problema principal la desmotivació dels cercadors de feina

L’AV Can Peguera sabia que la situació sociolaboral del barri era preocupant, però els indicadors de les enquestes del projecte A-porta els han sorprés. Un 42% dels veïns entrevistats són a l’atur. I s’ha enquestat prop del 70% del barri que supera per poc els 2.000 habitants. Amb les dades a la mà, reclamen solucions a les administracions per fomentar l’ocupació. Unes mesures que han de passar primer per trencar el desencís i la desmotivació dels aturats.

El perfil mitjà de l’aturat de Can Peguera són persones d’entre 40 i 55 anys, amb estudis primaris. Després d’anys de buscar feina, es troben desmotivats i desencantats. A més, un 55% no rep cap prestació. “Les xifres són fredes i caldria posar-hi cara i context darrera per entendre-les, però ens ha sorprès perquè hi ha més misèria, més pobresa de la que creiem, però si que les nostres xifres anaven molt per aquí.- explica Pep Ortiz, president de l’AV Can Peguera- Amb aquestes dades el que es vol és demostrar a l’administració que no ens queixem per queixar-nos. No es tracta d’omplir un pou amb bitllets, es tracta que la gent que està dins el pou pugui sortir per si mateixa. I només hi ha una solució que és donar-los feina.” La situació de precarietat del veïnat no s’atura aquí. Entre el 54% del veïnat que sí té feina, el 65% creu que el seu salari no és suficient.

L’A-porta de Can Peguera es va apropar a la realitat laboral del barri durant set mesos. La intenció és, ara, projectar mesures que puguin fomentar l’ocupació. Es treballa en idees com una cooperativa, al mateix temps que s’ha proposat a l’Ajuntament una segona fase de l’A-porta. En aquest cas, els picaportes haurien d’acompanyar els veïns aturats als diversos serveis. “A aquests veïns els falta confiança i motivació. – afirma Cristina Barriach, coordinadora de l’A-porta can Peguera- Potser el que necessiten és una empenta. Que els picaportes puguin anar i fer d’enllaç amb els serveis de Barcelona Activa i altres recursos. És portar-los de la porta de casa seva als serveis, una mica modificats en funció del perfil i les necessitats de la persona.” De moment tota la informació i les enquestes estan en mans de les administracions, perquè les tinguin presents de cara a altres mesures per fomentar la inserció laboral.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies