Els veïns es queixen de la saturació de busos a l’àrea d’intercanvi de Virrei Amat

La parada acumula set línies amb molts vehicles articulats que s’apilen fins envair el pas de vianants  

La plaça del Virrei Amat té una molt bona comunicació d’autobusos. La parada Borbó –Serrano, la més propera a la plaça, és una àrea d’intercanvi que acumula fins a set línies de bus. Fa tres mesos que TMB va unificar les dues parades que hi havia en aquest tram en una única parada. Un fet, que segons els veïns, ha saturat el carrer d’autobusos que esperen torn per recollir o deixar passatge. L’acumulació de vehicles fa que ens molts casos s’arribi a envair el pas de vianants proper. L’AV Torre Llobeta demana a l’Ajuntament i TMB que estudiïn una millor reubicació de les línies per tal d’evitar el col·lapse de l’avinguda de Borbó.

La parada de l’avinguda de Borbó – carrer Serrano rep actualment cinc línies d’autobús de la xarxa ortogonal. La parada funciona com a àrea d’intercanvi, però algunes d’aquestes línies coincideixen també 100 metres abans.  “És lamentable que carreguin tots els autobusos en aquesta parada quan a cent metres hi ha unes altres parades dels mateixos autobusos, que, a més, coincideixen amb la boca del metro de Virrei Amat”, denuncia Jorge Zamorano, un dels veïns de la zona.  La saturació de busos es fa evident a les hores puntes tant a primera hora del matí com al vespre. Quan coincideixen dos busos articulats a la parada afecta als vianants del pas més proper. “A la parada s’arriben a acumular fins a cinc, sis, set… i tapen el semàfor dels vianants.- explica Fina Torregrossa, veïna del barri –  Llavors hi ha persones grans que van a passar i inconscientment no se n’adonen que venen els cotxes i és clar… és que els busos els tapen.” L’avinguda de Borbó és un dels carrer més transitats del barri. A més, en aquesta zona també hi ha molts comerços i molts vehicles s’aturen per carregar i descarregar materials. Tot plegat fa que molts cops la saturació de vehicles deixi només un carril operatiu a la circulació.

Una altra de les queixes dels usuaris és el mal estat del paviment de la calçada propera a la parada de bus. Segons els veïns, la gran quantitat de vehicles que s’aturen en aquest punt ha produït esvorancs al paviment.  “Està tot ple de forats, que són un perill.- comenta Paquita del Río, una de les veïnes – Els busos  no poden treure la rampa, no poden baixar els cotxets dels bebès i a les persones grans cal ajudar-les a baixar, és un perill.”

L’Associació de Veïns de Torre Llobeta demana a l’Ajuntament i a TMB que estudiïn una possible modificació de les parades de les diferents línies en aquest tram de carrer.  L’entitat proposa com a alternativa traslladar els busos de la xarxa ortogonal a una parada situada uns 100 metres més avall a la mateixa avinguda Borbó, on només para la línia 47 i dos busos nocturns. “Allà sí que hi ha capacitat, perquè allà hi ha 125 metres de llargada i els  busos no envairien cap pas de vianants si s’acumulen – explica Joaquim Forns, president de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta –  És una parada que s’ha convertit en la parada solitària, i solament per a un bus.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies