La Charo, una nena que demanava pisos en lloc de barraques

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

A finals del anys 60 un empresari va deixar a mitges la construcció d’uns habitatges al pla de Santa Engràcia, actual plaça d’Àngel Pestaña, que havien comprat famílies treballadores. Algunes de les famílies estafades es van instal•lar en unes barraques edificades al pla. Aquest va ser l’inici de les reivindicacions per aconseguir cases dignes i millores en aquest espai.  Una de les imatges d’aquesta època de lluites és la fotografia de la Charo Molina feta per Kim Manresa. La petita Charo és coneguda per molts com La nena de la placa, ja que a la imatge sosté un cartell que diu: “pisos sí, barraques no”.  No va ser fins l’any 1984 quan es van aconseguir eradicar (pronunciat erradicar) totes les barraques del pla de Santa Engràcia. La seva fotografia presideix ara una placa en record dels barraquistes del pla de Santa Engràcia.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies