Torre Baró provarà un servei de bus a demanda per primera vegada a Barcelona

La iniciativa es posa en pràctica al desembre per satisfer la demanda històrica d’unir la part alta i baixa del barri

Torre Baró serà el primer barri de Barcelona en incorporar el servei de bus a demanda. El servei funciona amb una trucada a un telèfon o una aplicació de telèfon mòbil per demanar que l’autobús passi per una determinada parada a una hora concreta. El servei entrarà en funcionament a partir del proper desembre en forma de prova pilot i s’allargarà durant dos anys. En acabar aquest temps, se n’analitzaran els resultats i la valoració de persones usuàries i veïnat per acabar decidint si s’implanta definitivament.

El servei el prestarà un minibus similar al bus de barri, tots els dies de la setmana amb el següent horari: feiners de 7h a 20.30h; dissabtes de 8h a 20.30h; i festius de 9h a 20.30h. El bus es podrà demanar per telèfon de dilluns a dissabte (excepte festius), i qualsevol dia de la setmana a través d’una aplicació.  Es podrà demanar el servei en qualsevol moment de l’horari operatiu, tot i que si la petició es fa amb menys de dues hores d’antelació no es podrà garantir que el bus passi a l’hora exacta. D’altra banda, també es podrà programar amb una periodicitat concreta.

Aquesta proposta d’autobús a demanda, que en cap cas substituirà les línies regulars que operen al barri, s’està acabant de dissenyar conjuntament amb el veïnat, incloent qüestions com la ubicació de les parades o els arranjaments a alguns carrers. Abans de la posada en marxa es durà a terme una campanya comunicativa extensa perquè tothom n’estigui plenament informat.

El servei és una acció més del Pla de Barris de la Zona Nord i es finançarà íntegrament a través d’aquest programa. Té per objectiu satisfer la demanda històrica d’unir la part alta de Torre Baró amb la part baixa, on hi ha els serveis bàsics del barri, com ara el centre de salut, equipaments comunitaris com la biblioteca o el casal de barri, i altres mitjans de transport com les línies D50 i L11 de bus i rodalies RENFE.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies