Un mural a favor de la llibertat d’expressió

És obra de l’artista Roc Blackblock i es troba a les pistes Antoni Gelabert

Nou Barris disposa d’un mural a favor de la llibertat d’expressió. Està ubicat a les pistes Antoni Gelabert, a la Via Favència, i inclou una cita del cantautor cubà Pablo Milanés, que diu “Les idees es discuteixen, no s’empresonen”.  L’actuació, duta a terme per l’artista Roc Blackblock, es va emmarcar dins dels actes de “L’Estiu, al Pati!”, el festival que ha tingut lloc al districte des del 30 de juny i que va acabar el passat cap de setmana.

Segons explica el mateix autor, el mural vol reflectir que defensar la llibertat d’expressió és “defensar l’entesa”, i que l’important és “poder dir les coses” amb indiferència de si s’hi està d’acord o no.  El mural fa 15 metres d’amplada per sis d’alçada, i ha estat pintat durant tres dies utilitzant pintura plàstica, esprai i protector solar.

Roc Blackblock és un artista urbà que es dedica professionalment a la pintura des de fa quatre anys. A Nou Barris ha dut a terme diversos treballs, com ara l’Ateneu Popular Nou Barris, que ha pintat en diverses ocasions, o la façana del casal de joves de Roquetes. Fora de Nou Barris també ha fet nombrosos treballs, com el de fa dues setmanes a la Casa del Mig, al parc de l’Espanya industrial, quan va pintar un mural commemoratiu del centenari del congrés de Sants de 1918 sobre el moviment obrer i la Barcelona industrial.

Fotografia de Fernando Alacalá.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies