El CAC Rogelio Rivel imparteix el grau superior en Circ aquest curs

Els alumnes s’especialitzen en una de les disciplines per crear un projecte escènic propi 

El Centre de les Arts del Circ (CAC) Rogelio Rivel comença a impartir aquest curs el cicle formatiu de grau superior. Es converteix en el primer centre de Catalunya en oferir aquesta formació als artistes, que fins ara havien de marxar a Europa per especialitzar-se. Fins ara, el cicle de grau mitjà del CAC Rogelio Rivel formava joves artistes multidisciplinars. Ara, al grau superior se’ls encaminarà cap a una especialitat, amb objectiu que surtin amb un projecte escènic creat per ells mateixos.

Durant el mes de juny es van fer les proves d’accés per al nou curs. Molts des candidats provenien del grau mitjà del centre. “Per a 12 places s’hi van presentar més d’una trentena d’artistes. – explica la Tere Celis, directora del CAC Rogelio Rivel –  Vam haver d’ampliar la ràtio perquè hi havia molt bon nivell i finalment hem acabat amb 14 alumnes”.

Nous professors especialitzats en la creació

El nou professorat està configurat per molts professionals en actiu i per professors d’altres escoles internacionals. També hi haurà professors convidats que faran intervencions puntuals d’una o dues setmanes amb els alumnes per aproximar-los al món de la creació.  Com a curiositat cal destacar que entre el professorat hi haurà també antics alumnes de l’escola. “La nostra escola farà 20 anys l’any vinent. Això vol dir que portem 20 anys traient promocions, i molts d’ells són professionals amb molt recorregut internacional. Ells vindran a compartir experiències ara amb els nous alumnes.” El centre també ha contactat amb professionals del món dels esports com ara la gimnàstica o la natació sincronitzada. També aposta per integrar dins la formació en circ a professionals de la medicina involucrada en l’esport i les arts escèniques.

Manca de recursos econòmics

El cost del grau superior supera el del grau mitjà. Calen més professors especialitzats i baixar les ràtios d’alumnes a les classes, que molts cops seran individualitzades. “És un curs car sobretot perquè la ràtio d’alumnes per professor és molt petita, perquè és molt especialitzat. – explica Celis –  Per exemple, a la formació de trapezi la relació de comunicació entre alumne  i professor és de un a un, tres alumnes com a molt.” En el cas del grau mitjà, l’alumne paga un 7.000 euros del total del cost, perquè es reben subvencions i el centre realitza altres projectes per costejar la resta. “Amb el grau superior tenim un problema perquè no tenim subvencions directes ara per ara i haurem de fer números.- comenta Celis-  A nivell de coordinació, per exemple, hem decidit no cobrar les hores de coordinació per no incrementar el pressupost aquest any.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies