XVI Memorial Urruti a la Guineueta

El club homenatja de nou l’exporter del Barça

El camp municipal de futbol de la Guineueta viu avui el segon i darrer dia d’un dels torneigs amistosos més importants de la ciutat, el Memorial Urruti. Un torneig que l’Escola Esportiva Guineueta celebra des de fa 16 anys  en memòria del mític porter del Barça Javier Urruticoechea ‘Urruti’, qui va col·laborar amb el club. El campionat concentra alguns dels millors equips de les categories alevins i benjamins, com ara l’RCD Espanyol, la Damm, l’europa, la Gramanet, el Mercantil o el CP Sarrià.

El torneig serveix com a pretemporada als equips, de cara a l’inici de la lliga. A més, té un caire solidari, ja que es recaptaran fons per a la Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per a les famílies amb nens i adolescents amb càncer.

Urruti va ser un dels millors porters del futbol espanyol i europeu dels anys 80. Va jugar a la Real Sociedad, a l’RCD Espanyol i al FC Barcelona i va ser convocat en tres campionats del món consecutius amb la selecció espanyola. En la temporada 1983-84, va guanyar el Trofeu Zamora al porter menys golejat de la Lliga, en rebre  26 gols en 34 partits. Urruti va morir en un accident de circulació als 49 anys.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies