L’efemèride de l’11 de setembre

El Dia Nacional de Catalunya recorda la derrota i pèrdua de llibertats al 1714 

L’11 setembre 1714 va marcar la fi de la Guerra de Successió a Catalunya i l’arrencada d’una època en la que es van perdre les llibertats seculars. Europa sortia aleshores d’un dels conflictes bèl·lics més importants de la seva història, la Guerra de Successió espanyola, en què Catalunya havia jugat un paper protagonista. El Dia Nacional de Catalunya recorda cada any la derrota i la pèrdua de llibertats en una jornada festiva i reivindicativa.

En el següent enllaç del web de la Generalitat de Catalunya  podeu consultar el significat de l’efemèride, els personatges rellevants de la Diada, com es reconeix legalment la festivitat, com s’ha celebrat la festa al llarg dels anys i els escenaris de la Guerra de Successió.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies