Audiència Pública amb temes urbanístics i de manteniment

Els veïns de Ciutat Meridiana denuncien un augment de la inseguretat al barri

La primera Audiència Pública del curs va tornar a repassar algunes queixes o demandes dels veïns ja exposades en altres sessions, centrades sobretot en qüestions d’urbanisme, manteniment i seguretat. Es van demanar intervencions concretes en punts concrets i actuacions per la presència de porcs senglars i rates als barris de muntanya. L’AV Ciutat Meridiana es va mostrar molt satisfeta amb la nova línia ortogonal D50 però va tornar a recordar temes pendents com un projecte per al Mercat de Núria (tancat des de principis d’any), la passarel·la a l’aqüeducte que els ha de connectar amb Can Cuiàs, la sortida del carrer del Pedraforca, la renovació dels parcs infantils del barri o la remodelació de la zona esportiva a l’antic camp de futbol, entre altres. L’AV Canyelles va destacar el retard en vint anys del projecte del poliesportiu, al qual va afegir altres reivindicacions com la construcció d’un casal de gent gran i un de joves, a més d’un local per al grup Salvemos las Pensiones. Des de la taula, la reigora Janet Sanz va recordar que tenen molts presents els projectes pendents i s’estan treballant, alhora que recordava que es tracta de processos lents. Va assenyalar que en breu començaran obres com les de la zona esportiva de Ciutat Meridiana a principis d’any, o les escales mecàniques d’Agudes a finals de 2018 i que altres han començat, com la reforma dels vestidors del camp de futbol de Ciutat Meridiana.

Pel que fa al capítol de la seguretat, veïns de Ciutat Meridiana van reclamar més efectius i actuacions de la Guàrdia Urbana davant el que creuen un augment de la venda de droga al barri i altres conflictes que afecten la convivència. En aquest sentit, la regidora va recordar que aquestes competències no pertanyen pròpiament a la Guàrdia Urbana però que tot i així, s’han involucrat, i que des de l’alcaldia s’ha reclamat més efectius dels Mossos d’Esquadra a la ciutat per poder fer front a aquests i altres temes.

El SAP Muntanya va aprofitar l’audiència per fer una crida a salvar els CAP, ja que han detectat un augment de les llistes d’espera, en primera instància i en especialitats com la ginecologia. El col·lectiu va anunciar una campanya en defensa de l’atenció primària, que passa per enfortir els CAP, reduir les llistes d’espera i recuperar el servei de rehabilitació que actualment està adjudicat a empreses privades.

Com sol ser habitual també hi va haver un capítol per als gossos. L’entitat Espai Gos es va queixar de la nova àrea de gossos del parc de la Guineueta perquè consideren que té alguns elements que poden ser perillosos. D’altra banda, els comerciants de Virrei Amat van rebutjar la construcció d’una àrea de gossos a la plaça de Can Sitjar perquè creuen que no és el lloc adequat. Ambdues peticions van rebre la resposta de la regidora, Janet, que els va emplaçar a una reunió. Sobre l’àrea del parc de la Guineueta, però, va afegir que el departament municipal de Benestar Animal és l’encarregat de fixar i supervisar els criteris d’aquests espais, i que els instaria a revisar la instal·lació. Per als veïns de Virrei Amat, Sanz es va comprometre a més a aturar les obres si cal, però va recordar que cal trobar un lloc idoni per acabar amb els conflictes entre tenedors de gossos i altres veïns al jardins de Can Xiringoi.

La regidora també va oferir suport al col·lectiu ucraïnès que fins ara organitzava els dissabtes una escola sobre la seva cultura i idioma a l’institut escola Turó de les Roquetes. Un canvi a la direcció els ha deixat sense local i es troben immersos en la recerca d’un nou centre per als seus gairebé 200 alumnes. Sanz es va comprometre a donar-los suport i acompanyament en les converses amb Consorci d’Educació, qui té la competència sobre les escoles i instituts, per trobar un nou emplaçament per a l’escola.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies