La manca de cura i festes incíviques malmeten la Font de Santa Eulàlia

L’Arxiu Històric Roquetes -Nou Barris reclama la dignificació de les fonts de la serra noubarrienca

La Font de Santa Eulàlia ja no és el racó acollidor de fa uns anys. Els grafits ho envaeixen tot i els participants de festes incíviques malmeten també el mobiliari, que van portar fins allà veïns de la zona fa trenta anys. L’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris vol que el Patronat Metropolita del Parc de Collserola es faci càrrec del manteniment de les diverses fonts de la zona. Per això registrarà una petició demanant-ne la conservació.

Una de les especialitzacions de l’Arxiu Històric Roquetes -Nou Barris són les fonts de Collserola. Alguns integrants han participat en la restauració d’algunes d’elles. “Vam col·laborar en la neteja i restauració de la Font Vella de les Roquetes i també, a l’any 1995, vam entrar dins la mina d’aigua de la Font de Santa Eulàlia per netejar les arrels dels arbres i permetre així que l’aigua sortís amb més força”, recorda Arnaldo Gil, membre d’aquesta entitat.  Ara veuen amb preocupació l’estat de les tres fonts més properes a Nou Barris, les fonts Vella i Nova de Canyelles i la Font de Santa Eulàlia. En aquest darrer cas, a la manca de manteniment de la mina d’aigua i de l’espai, s’hi afegeix la celebració de festes incíviques. Grups de joves han fet de la font un escenari habitual de festes que malmeten el mobiliari i l’omplen de grafits. No se salva ni la caseta de la font.

L’entitat no entén perquè des del patronat de Collserola no s’hi fa un manteniment. “Als anys 80 i 90, hi havia un grup de gent capitanejat per un veí, el senyor Ferreiro, que s’encarregaven de la font. Fins i tot netejaven la mina per dins, una vegada a l’any, perquè sortís més aigua. Actualment és molt lamentable l’estat en què es troba.- afirma Arnaldo Gil- La nostra intenció és presentar els propers dies una petició de conservació al patronat perquè dignifiqui les fonts. Perquè les fonts de la cara del Tibidabo sí que estan conservades. Però les que tenim a la banda de Nou Barris estan abandonades”. L’objectiu és aconseguir el mateix nivell de manteniment per a les fonts.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies