Els usuaris detecten elements no segurs a l’àrea de gossos de la Guineueta

La plataforma Espai gos demana més participació a l’hora de dissenyar els espais canins

Els usuaris de la nova àrea de gossos del Parc de la Guineueta ja han detectat alguns elements poc segurs a l’espai per als animals. Des de fa dues setmanes l’espai ja està obert i en aquest temps asseguren que ja s’han ferit cinc gossos amb els murs de gabions. Des de l’Ajuntament s’argumenta que aquests elements són necessaris per redirigir l’aigua, perquè l’àrea de gossos està situada damunt una riera natural. Des de la plataforma Espai Gos es demana que es treguin aquests elements estructurals dins de l’àrea i que es busquin altres alternatives per redirigir l’aigua.

Al juliol, quan l’espai estava en obres, Espai Gos ja va alertar de la inseguretat de les estructures de ferro i pedra. Lamenten que en el seu moment no se’ls permetés participar en el disseny de la nova àrea. “Ja vam avisar al juliol, que això s’estava fent malament, que els murs de gabions que no són segurs per als gossos, i va seguir endavant, sense consultar-nos. – denuncia Jaume Riera, representant de la plataforma Espai Gos Nou Barris –  Ja s’han fet mal cinc gossos des que va obrir, i només fa dues setmanes que està oberta.”  Els usuaris també afirmen que els murs divideixen l’àrea en tres espais, fet que no permet als gossos més grans córrer amb llibertat.  Espai Gos demana que l’Ajuntament modifiqui l’àrea i la faci més diàfana, sense elements estructurals dins l’espai per a que els animals puguin córrer i socialitzar-se amb seguretat.

La plataforma veïnal Espai Gos, amb representació a diversos districtes de la ciutat, ja fa temps que es troba inclosa dins el grup de treball de convivència de gossos a l’espai públic. Tot i això lamenten que des de l’Ajuntament no se’ls tingui en compte a l’hora de dissenyar espais com ara les àrees per a gossos i les àrees d’esbarjo per a gossos. Temen que en el disseny dels futurs espais apareguin elements insegurs també. L’àrea per a gossos de la Guineueta no és l’única que ha rebut queixes pel disseny. En el seu moment, l’àrea de la via Favència també va generar polèmica per la instal·lació dels pals d’agilitat canina i altres elements, que l’Ajuntament es va comprometre a treure.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies