El Mercat de Montserrat estrena servei a domicili gratuït

La iniciativa forma part d’un projecte que aposta per l’economia social dins el territori

La Perifèrica 9b acaba d’inaugurar un servei a domicili al Mercat de Montserrat. Els cinc treballadors d’aquest nou servei han estat seleccionats per l’Àrea de Drets Socials amb la col·laboració de Barcelona Activa. Són persones que estaven a l’atur i que a partir d’ara rebran la renda mínima garantida però, a més, també tindran l’oportunitat de treballar durant un any i rebre formació.

La Perifèrica 9b és una iniciativa creada per la Fundació Pare Manel amb l’objectiu de donar sortida a temes productius i laborals. Amb la intenció de treballar l’economia social i solidària dins el territori es van presentar per dur a terme un dels projectes del programa pilot B-Mincome, gestionat per Barcelona Activa i amb finançament de la Urban Innovative Actions (UIA).  D’aquesta manera neix el Servei a domicili la Perifèrica 9b al Mercat de Montserrat. “La idea és que aquest format de pla d’ocupació, que dura tot un any, es pugui integrar com un servei que perduri al territori i que tant els comerciants com els veïns en puguin gaudir per molt de temps.”, assegura José Vea, coordinador de l’àrea inserció Fundació Pare Manel. Els cinc treballadors d’aquest servei reben també formació en economia social i solidària.  “Vaig ser a l’atur durant un bon temps. Buscant formació, vaig arribar a la possibilitat d’entrar en aquest projecte. – explica en Víctor Jiménez, del Servei a Domicili la Perifèrica 9b –  La renda la tinc assegurada i em van donar la possibilitat de treballar, per entrar novament en el món laboral. A més estic rebent formació.”

El servei a domicili de la Perifèrica 9B del Mercat de Montserrat ja compta amb més de cent usuaris inscrits. És un servei de molta utilitat per a les persones grans i amb mobilitat reduïda, en un territori amb una orografia complicada i molts blocs d’habitatges sense ascensor. Aquest servei permet que molts clients puguin anar al mercat a comprar i relacionar-se, però sense haver de carregar la compra fins a casa. “Hi ha moltes persones que  volen comprar però no poden anar carregats, doncs ho deixen aquí o ens ho deixen a nosaltres i li porten a casa i gratuïtament. – explica la María Eleonora Cordero, paradista del Mercat de Montserrat-   La gent aprofita i compra bastant gènere i després li porten a casa la carn, la fruita i el peix.”  Els clients disposen de dues opcions. La primera és fer la compra, carregar el carro i deixar-ho al punt de la Perifèrica 9b o deixar els productes a cada parada i el mateix servei s’encarrega de recollir-lo. El repartiment es fa de dimarts a divendres en horari de mercat.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies