Aturat l’inici d’obres de l’àrea d’esbarjo de gossos a Can Sitjar

Veïns, comerciants tenidors d’animals es reuniran per trobar un espai consensuat

L’Ajuntament ha aturat l’inici de les obres de l’àrea d’esbarjo per a gossos a la plaça de Can Sitjar. Un cop licitades els veïns i comerciants de la plaça van protestar per la construcció d’aquest espai en una plaça on hi conviuen terrasses i jocs infantils.  Els tenidors de gossos i l’AV de Torre Llobeta van triar aquest espai amb l’Ajuntament després de recollir un miler de signatures, però la decisió va agafar per sorpresa als comerciants i veïns de la plaça. Ara, tots junts es reuniran amb l’Ajuntament per veure quin és l’espai més adient per ubicar l’àrea d’esbarjo per a gossos. Entre les opcions hi ha un espai que els tenidors de gossos ja havien proposat, però en el seu moment va ser rebutjat pels veïns: el parterre central dels Jardins de Can Xiringoi.

Per als comerciants i part dels veïns la plaça de Can Sitjar no era l’adequada.  “Quan surten els nens de l’escola és una zona on habitualment juguen. També és una zona que té set bars al voltant i una botiga d’alimentació. – explica Carme Massons, de l’Associació de Comerciants Virrei Amat- Vam pensar que potser hi ha alternatives o no hi hagi tanta afectació a la convivència. L’alternativa és parlar, parlar amb tothom i mirar els diferents espais que tenim disponibles”.

A l’altra banda, l’AV Torre Llobeta, els tenedors de gossos i el propi Districte de Nou Barris recorden que s’ha de prendre la decisió ràpid, perquè hi ha un miler de signatures que reclamen l’espai i per eliminar els conflictes relacionats amb els gossos als Jardins de Can Xiringoi. “No ens importa on es faci, però que es faci. Tenim molts gossos al barri que necessiten aquesta zona d’esbarjo, els propietaris ens ho demanen”, afirma  Joaquim Forns, president de l’AV Torre Llobeta. La principal alternativa són, precisament, els Jardins de Can Xiringoi. En un principi es va descartar per la negativa dels veïns però ara es replantejarà la idoneïtat d’ubicar la zona d’esbarjo en algun dels parterres que ja utilitzen els gossos.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies