Una nova moneda ciutadana per dinamitzar el comerç i serveis de proximitat

El ‘rec’ començarà a circular per la Zona Nord, les Roquetes i la Trinitat Nova

Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Roquetes i Trinitat Nova  són els barris del districte que al llarg de l’octubre disposaran del rec (recurs econòmic ciutadà). Aquesta nova moneda ciutadana funcionarà a l’Eix Besòs amb l’objectiu d’aconseguir que els diners es quedin als 10 barris que composen aquest eix i es pugui potenciar, d’aquesta manera, el comerç local i de proximitat.

De moment, ja hi ha 86 comerços i parades que accepten recs. A hores d’ara s’està treballant amb les entitats comercials de la Zona Nord, les Roquetes i la Trinitat Nova; i fora del nostre districte, a la Trinitat Vella, Baró de Viver i el Bon Pastor (Sant Andreu), i Verneda, la Pau i Besòs i el Maresme (Sant Martí).

Els primers usuaris a disposar-ne són 315 persones usuàries del projecte B-Mincome. Aquestes persones han rebut un 25% del Suport Municipal d’Inclusió en recs, i rebran aquest ajut cada mes. Les transaccions amb aquesta moneda digital es fan mitjançant una aplicació mòbil gratuïta que permet fer pagaments de forma instantània, fàcil i sense costos.

L’aplicació Rec Barcelona està disponible a Google Play per a tothom i en breu ho estarà també a l’Apple Store. Un cop descarregada només cal donar-se d’alta com a persona usuària, particular o professional. Els particulars poden bescanviar euros a recs (amb equivalència 1:1) mitjançant una targeta de crèdit o de dèbit, i començar a fer les compres amb aquesta moneda. Cada vegada que consumeixin, es deduirà l’import de la compra de la bossa de recs, que es pot recarregar tantes vegades com es vulgui.

Qualsevol persona pot bescanviar euros per recs i utilitzar-los en els comerços que ja s’hi han adherit. Alhora, aquestes persones poden fer també amb recs els pagaments a proveïdors o altres entitats que formin part del projecte. Tant al web del rec com a l’aplicació utilitzada per fer els pagaments, hi ha un mapa que identifica tots els establiments que en formen part.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies