Una nova batalla als horts de la Maladeta

Els veïns aturen a una de les empreses que ha entrat aquest matí per netejar l’espai

Els veïns i entitats de Porta han aturat avui al operaris que l’empresa Barcino ha enviat als horts del carrer de la Maladeta per netejar un dels solars. A primera hora del matí els veïns s’han mobilitzat però no han pogut evitar que s’enderroquin algunes de les tanques de fusta i desmuntessin els horts que hi havia a dins. L’empresa, després de parlar amb les entitats i representats de l’Ajuntament, ha decidit aturar les tasques de neteja. Per als veïns els horts de la Maladeta són un símbol de la defensa d’aquests solars com a un espai comunitari, sense pisos.

La batalla dels horts del carrer de la Maladeta continua. A hores d’ara es troben  aturades les denúncies que una de les propietats va interposar als usuaris dels horts ocupats, però aquest matí els veïns han rebut un altre cop imprevist. L’empresa Barcino, propietària d’un dels solars, ha iniciat aquest matí unes tasques de neteja en un dels horts.  Els veïns i entitats no han trigat en mobilitzar-se per aturar les tasques. Tot i això no han evitat que es destrueixi bona part de l’espai.  Un dels motius que han permès aturar les tasques és que el propietari té caducat el permís per tancar l’espai i, per tant, no pot continuar amb el procediment fins que no el renovi.  La Guàrdia Urbana ha precintat el solar mentre els veïns i l’empresa discutien sobre l’acció que es duia a terme. Segons, l’empresa es tractava només d’una “neteja i millora de l’espai”.  Per als veïns, però, ha estat un motiu de “crispació”, ja que des de fa més de 10 anys els horts són un símbol de la lluita veïnal per a aconseguir espais verds i comunitaris per al barri. Representants de l’Ajuntament han mediat la discussió i han ofert la creació d’una taula de treball amb representació dels veïns i els propietaris del solar per tal d’arribar a una solució. Per als veïns, però, la solució passa per recuperar aquests espais per al barri.

Els horts urbans del carrer de la Maladeta van ser una iniciativa particular dels veïns, que van ocupar dos solars destinats a la construcció d’habitatges per reclamar una zona verda. Així van fer visible el seu malestar per la densificació del barri i la construcció massiva de pisos. Els solars del carrer de la Maladeta van ser expropiats l’any 2004 dins el procés de remodelació de Porta per substituir cases baixes per blocs d’habitatges. Però els veïns tenien altres plans, volien una zona verda que evités més massificació al barri. Per això van començar a plantar els horts, de mica en mica, de parcel·la en parcel·la, fins completar tot el terreny. Una de les empreses immobiliàries, Núñez y Navarro, els va denunciar i els va portar a judici, tot i que no van comparèixer. Els veïns tenen clar que els horts no són l’objectiu sinó un mitjà, per això pensen defensar-los fins que s’arribi a una solució satisfactòria per al barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies