Nou Barris amplia els dispositius per atendre els problemes de desenvolupament infantil

El nou espai, situat a Torre Baró, vol facilitar l’accés a les famílies de la Zona Nord al servei

Quan un neix un nadó prematur o es detecta un infant amb problemes de desenvolupament, tenir els serveis a prop és vital per a les famílies. Amb aquest objectiu s’ha estrenat una ampliació del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç dins el Casal de Barri de Torre Baró. La idea és oferir l’atenció especialitzada a infants i famílies sense que hagin de sortir del barri. D’aquesta manera s’elimina un dels obstacles que feia que molts usuaris no acudissin al servei.

Fa cinc anys les escoles bressol de Ciutat Meridiana van detectar que la crisi i els problemes de l’entorn afectaven la psicologia i el desenvolupament dels nadons i infants de la zona. “Ens vam trobar que moltes famílies, en viure en aquesta zona, els era difícil desplaçar-se fins on hi ha l’EIPI de Nou Barris (a Verdum) per logística o perquè no tenien diners per a una T-10.- explica Elena Ràfols, directora de l’EBM Aqüeducte. Per això des del 2014 les escoles s’han coordinat amb el CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) de Nou Barris, situat a Verdum, i una psicòloga supervisa i atén els nadons a les mateixes escoles bressol. Però calia anar més enllà. I per aquesta raó s’ha creat una antena, una ampliació del CDIAP dins el Casal de Barri de Torre Baró.

A més, el centre servirà per descongestionar el CDIAP de Nou Barris, en un moment en què es detecta un increment dels usuaris del servei al districte en els darrers anys. “Les demandes del servei a Nou Barris havia crescut molt a Nou Barris, un 60%- assegura Laia Ortíz, tinenta d’alcaldia de Drets Socials – Necessitàvem que famílies que es quedaven despenjades per la llunyania entre Zona Nord i Verdum, que és on estava, tinguessin aquest servei de proximitat. Que no es quedessin fora per raons econòmiques o de logística”.

El dispositiu d’atenció precoç de la Zona Nord de Nou Barris donarà servei a famílies i als infants de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. Disposa d’un equip de sis professionals en psicologia, treball social, fisioteràpia, psicologia i logopèdia, a més neuropediatria i psicomotricitat. L’atenció és tant individualitzada com grupal, tenint cura de l’estat físic i psicològic de famílies i infants. També orienten i ofereixen suport tècnic als i a les professionals de la xarxa de serveis del territori. L’Ajuntament ha invertit 26.000 euros en la implantació d’aquest servei.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies