Cruïlla al Punt, un restaurant per formar professionals i persones  

Un projecte d’inserció laboral per a joves, la majoria de la Zona Nord de Nou Barris

El restaurant Cruïlla al Punt és ja un punt de trobada a la Zona Nord. Una trentena de joves s’encarreguen de donar servei a les taules i preparar esmorzars i menús.  Formen part del projecte d’inserció laboral per a joves que lidera el PES Cruïlla amb la col·laboració de l’Ajuntament. Els joves reben formació professional en restauració, però també se’ls ajuda a desbloquejar-los emocionalment ja que molts es troben en situacions difícils o sense cap perspectiva de futur. Als fogons, la barra i la sala menjador aprenen un ofici però també guanyen confiança en si mateixos i, fins i tot, comencen a fer plans de futur.

El restaurant obre tots els dies de la setmana, menys els dilluns. Serveixen esmorzars i menús diaris. També hi ha un servei de sopars els divendres i dissabtes. Els joves reben formació i dos cops a la setmana venen al restaurant a treballar per torns. A banda dels coneixements en restauració els joves fan classes de matemàtiques i comunicació, fan sortides fora del barri i aprenen a fer un currículum i defensar-se en un entrevista de feina.“No és una formació exclusiva en restauració, perquè no tindria sentit. – explica Juanfra Carrasco, coordinador d’inserció sociolaboral del PES Cruïlla- Són una excusa per desbloquejar emocionalment els joves, que venen amb bloquejos de diferents llocs, per la seva situació familiar, social, laboral. I aquí mitjançant tallar cebes, les mates i l’atenció al públic es desbloquejen, s’empoderen.” Se’ls hi ensenya també la importància de valors i competències com ara la confiança en un mateix, el treball en equip, la predisposició a aprendre, etc. Amb tot això els alumnes de l’escola restaurant creixen professionalment però sobretot personalment.

Els joves també fan al final de curs pràctiques en altres restaurants, i molts d’ells acaben amb un contracte. Per als que no troben encara sortida laboral, el restaurant escola els ofereix la possibilitat de treballar de manera transitòria mentre troben feina. Altres decideixen tornar als estudis, ja que la formació que reben els hi permet enllaçar amb altres cursos de Grau Mig.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies