Obre a Nou Barris el primer Institut Tecnològic de Barcelona

El centre ofereix cicles formatius relacionats amb les xarxes i videojocs

L’antiga escola Sant Josep Oriol s’ha convertit en un centre únic a la ciutat. L’Institut Tecnològic de Barcelona s’estrena aquest curs com a principal referència d’educació pública especialitzada en noves tecnologies a la ciutat. El centre ha obert les portes amb 170 alumnes repartits en diversos cursos relacionats amb les noves tecnologies, les xarxes, els videojocs i la ciber seguretat. Un primer pas de cara a un creixement gradual en places i ensenyaments.

La vocació del centre és formar professionals preparats per incorporar-se al món laboral. “No volem preparar els nostres alumnes perquè continuïn estudiant – explica el director de l’ITB, Albert Vila- Sinó que oferim formació professional, quan acaben ja poden entrar en un mercat on hi ha una gran demanda de personal.”

De moment l’institut ofereix dos cursos PFI introductoris al món de la informàtica, un Grau Mig de Sistemes microinformàtics i xarxes, i tres cursos de Grau Superior de ciberseguretat, desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i el de videojocs i oci digital. Però això serà el primer any, després està previst que l’oferta i el claustre de professors s’ampliï amb nous cursos, sempre centrats en les noves tecnologies. Aquest curs les inscripcions han deixat gent a la llista d’espera. Però la intenció del centre es créixer gradualment fins arribar als 550 alumnes, incorporant també nous ensenyaments.

El creixement del centre anirà de la mà de la reforma del centre, que fins fa un parell d’any acollia una escola de primària. Ara el Consorci d’Educació  preveu reformar els espais durant el període 2018-2021 perquè, a més de ser més còmodes i agradables, siguin més apropiats als nous ensenyaments professionals.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies