L’església del Mental reviurà l’any vinent com a parròquia de Sant Rafael

Les obres de rehabilitació començaran al gener i duraran vuit mesos

Després de 32 anys d’abandó i degradació, s’enllesteixen els tràmits per rehabilitar l’església de l’antic Hospital Mental de la Santa Creu. Si tot va bé, es calcula que el 10 de gener podrien començar unes obres que retornarien l’esplendor a les façanes i revitalitzarien l’església, que es convertirà en la nova seu de la parròquia de Sant Rafael, actualment ubicada a uns 50 metres.

La resurrecció de l’església coincidirà amb el 130è aniversari de la seva inauguració, el 1889. El projecte de rehabilitació arriba després d’una actuació municipal urgent de neteja i protecció fa tres anys pel risc de despreniments, i és fruit de moltes negociacions entre l’Arquebisbat i l’Ajuntament per repartir i definir les inversions. D’una banda, l’Ajuntament es farà càrrec de la rehabilitació estructural i de les façanes, ja que el temple forma part del catàleg de Patrimoni Històric i, a més, és propietat municipal. D’altra banda, l’interior serà responsabilitat de l’Arquebisbat. “L’acord amb l’Arquebisbat fa referència al dret a superfície- explica Carlos Izquierdo, conseller tècnic del Districte de Nou Barris- Al temple es traslladarà la comunitat de la parròquia de Sant Rafael i el  podran fer servir durant uns anys. L’Església farà la reforma interior i posarà el mobiliari per dur a terme la seva activitat de culte. Però en tot cas la propietat serà municipal.”

L’Arquebisbat també assumirà la construcció de les oficines parroquials, que es faran darrera de l’absis de l’església, a l’espai que avui dia és un talús de zona verda. Aquests locals quedaran en un nivell semisoterrat i dona la possibilitat a l’Ajuntament de reurbanitzar aquest entorn de forma que la coberta de les oficines parroquials es convertirà en un espai públic nou de trobada. Aquest espai s’estendrà pel voltant de l’església i salvarà el desnivell existent amb el Mercat de la Guineueta i els blocs d’habitatges del costat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies