Un petit entrebanc demora la rehabilitació de la masia de Can Carreras

La resolució del concurs d’idees per convertir-la en una escola bressol ha estat impugnada per uns dels equips

Els veïns de la Guineueta havien de rebre aquesta setmana l’avantprojecte guanyador d’un concurs d’idees que rehabilitarà la masia de Can Carreras i el seu entorn, per reconvertir-la en una escola bressol.  L’avantprojecte, però, encara no s’ha pogut fer públic perquè un dels equips redactors ha presentat un recurs i ha impugnat el concurs. El temps de resolució d’aquest conflicte per la via administrativa suposa una demora en la recuperació de la masia, en avançat estat de degradació. Per als veïns, la notícia ha caigut com una gerra d’aigua freda ja que per a ells la construcció de l’escola bressol és una de les demandes històriques. “Tenim un espai bonic dins el parc que pot ser una escola bressol. Ara ens diuen per sorpresa que, després de moltes demores, ara hi haurà una nova demora per aquest recurs que han fet.  – lamenta Agustín García, vicepresident de l’AV de la Guineueta – La veritat, és una pena perquè ja un pensa que aquesta masia té malastrugança”.  A hores, d’ara l’Ajuntament no pot avançar cap termini però espera poder desencallar el més aviat possible la situació per poder presentar el projecte guanyador, sigui el que sigui, als veïns i començar a establir un calendari.  “Un dels equips redactors ha entès que no s’havien donat totes les garanties i ha presentat un recurs, per tant una impugnació. Això el que fa és que malgrat les ganes que teníem de presentar el projecte, fins que no es resolgui el conflicte no el podrem presentar”, explica el conseller tècnic de Nou Barris, Carlos Izquierdo.

Als anys 90 l’Ajuntament va expropiar la masia de Can Carreras per incorporar-la al projecte del Parc Central de Nou Barris. Des de llavors, les entitats i veïns han reclamat la rehabilitació del casalot per reconvertir-lo en un equipament per al barri. La masia ha tingut diversos propostes d’ús però cap ha arribat a materialitzar-se. El darrer projecte per a Can Carreras contempla la conversió de la planta baixa de la masia en una escola bressol per als barris de la Guineueta i Can Peguera. Els pisos de dalt es destinaran a altres serveis enfocats a la infància i la joventut. El projecte també inclou la reforma dels accessos i la mobilitat, ja que amb la construcció del Parc Central de Nou Barris la masia va quedar a diferent nivell del terra, més elevada.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies