El SAP Muntanya inicia una campanya per reforçar l’atenció sanitària primària

La plataforma d’entitats veïnals recull signatures per reclamar l’increment de personal i recursos  

El SAP Muntanya ha iniciat al CAP Roquetes una recollida de signatures per reclamar el reforç de l’atenció primària, que passarà per la resta d’ambulatoris que s’aixopluguen sota la plataforma. L’entitat engloba les vocalies de salut de Nou Barris, Horta i Sant Andreu i reclama que el servei torni al nivell anterior a les retallades. Es queixen que s’han perdut uns 3.000 professionals a l’atenció primària des de 2010 a tot Catalunya i que això ha fet que les esperes s’allarguin. La plataforma reclama que les cites per als metges de capçalera i les infermeres es donin com a màxim en 48 hores, per evitar la saturació del servei a través de les visites espontànies. Actualment asseguren que l’ICS dona per bones les cites donades a cinc dies, però que en alguns ambulatoris se sobrepassen aquests cinc dies amb escreix. Citen com a exemple el CAP Rio de Janeiro, a la Prosperitat. “No són les 48 hores que nosaltres volíem des del minut 1, però no són els 5 dies que per a ells seria l’ideal. -explica Marcela Iturriaga, de la Vocalia de Salut de l’AV Roquetes- Estan donant, segons m’han comentat avui, a Rio els ha donat per al 15 de desembre per al metge de capçalera. Per tant, t’has de presentar d’espontani”. L’increment de personal també facilitaria, diuen, que el temps de les visites sigui de més qualitat, en tenir més temps per escoltar, avaluar i decidir.

El SAP Muntanya també es queixa que els professionals es troben en situacions precàries, i que això ha provocat que marxés molt personal a la recerca de millors condicions i estabilitat. El cas més flagrant, diuen, és la pediatria, l’especialitat on falten més metges. La campanya s’emmarca en una mobilització a nivell de Catalunya.

Avui a les 19h el casal Ton i Guida acollirà una xerrada amb professionals sanitaris per tractar la situació actual dels metges de família, els pediatres i l’atenció primària en general, i posar en valor la campanya “Donem vida a l’Atenció Primària.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies