Els paradistes decideixen a finals de mes si volen un nou Mercat de Montserrat

El principal fre és la forta inversió econòmica que suposa instal·lar una nova parada

El proper dia 26 de novembre els paradistes del Mercat de Montserrat decidiran si volen traslladar-se a un nou equipament. L’Institut de Mercats i la junta de paradistes ja van arribar a un acord que preveu la construcció d’un mercat nou adjacent a l’actual per al 2020-21. El projecte contempla reduir el mercat a 25 parades i modernitzar-lo, encabir-hi un supermercat, construir un aparcament i urbanitzar l’entorn de l’equipament amb una zona verda. La iniciativa il·lusiona molts paradistes, que creuen que continuar amb l’actual mercat significa una mort agònica. Tot i això, l’elevada inversió que suposa instal·lar una parada nova posa fre al somni de molts. Un altre factor a tenir en compte és que la mitjana d’edat dels paradistes és d’uns 50 anys i que molts d’ells no tenen relleu per al negoci.

La junta de paradistes es manté optimista i espera que el resultat de la votació sigui un sí. Compten amb algunes baixes per jubilació, dels comerciants més grans sense relleu, i que també alguns paradistes decidiran tancar i acceptar les indemnitzacions.  Però també confien en que la meitat dels quaranta paradistes continuï amb el negoci en el futur mercat. Des de la junta dels paradistes es destaca el gran esforç que hauran de fer per instal·lar parades noves (amb un cost que pot arribar als 150.000 euros en alguns casos). És per això que demanen algun tipus d’ajudes a l’Institut de Mercats que faci més fàcil el trasllat del negoci.

Segons l’opinió de molts paradistes, el nou equipament és vital per a la supervivència del mercat. De fet, per a molts arriba tard. A hores d’ara el mercat té obertes dos terços del total de les parades. La resta de negocis han anat tancant en els darrers anys. Les instal·lacions de l’actual mercat estan obsoletes, a l’hivern fa fred i a l’estiu calor, no disposa de serveis en condicions, manquen places d’aparcament per als clients i no s’obre a les tardes. Tot plegat fa que poc a poc els paradistes vegin com es redueixen cada cop més les vendes i els ingressos en un mercat que fa temps havia estat un punt de referència per al territori i un lloc de peregrinatge de molts compradors provinents d’altres barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies