Problemes de drenatge a l’àrea de gossos de la via Favència

Els usuaris reclamen més manteniment, una doble porta de seguretat i una nova font

Les pluges dels darrers dies han omplert de basses la sorra de l’àrea de gossos de la via Favència. Aquest problema de drenatge s’afegeix a les moltes queixes que tenen els usuaris de l’espai des que es va inaugurar, al desembre farà dos anys. Han aconseguit el compromís de l’Ajuntament de reparar alguns defectes, com ara instal·lar una segona porta de seguretat i acabar amb els continus embossaments de la font.

L’àrea de gossos de la via Favència està encara lluny de satisfer els usuaris. Els tenedors de gossos han aconseguit alguna millora, com que l’Ajuntament retirés fa uns dies els pals d’agilitat canina del recinte, per evitar més accidents dels gossos. També han retirat la protecció d’un dels arbres que fa ferir un dels animals. Però encara hi ha dues queixes pendents de resoldre: instal·lar una doble porta per evitar que els gossos es puguin escapar i resoldre els problemes amb la font. L’Ajuntament es va comprometre a instal·lar la doble porta, un element primordial per als usuaris de l’àrea d’esbarjo.  “La porta doble l’han d’instal·lar el més aviat possible – explica Magda García, una de les usuàries –  Perquè l’altre dia es va quedar una porta oberta d’un senyor que va sortir, i es van escapar quatre gossos.” La font és un altre dels elements que cal millorar segons els usuaris. “Ara mateix estan els operaris l’estan desembossant, però no serveix de res desembossar-la. – comenta Jaume Riera, de la plataforma Espai Gos – Estan posant un tipus nou de font a totes les àrees de gossos que sí que són vàlides, una font amb una cassoleta que es tomba. Aquesta s’embossa sempre. Ara l’estan desembossant, però en dues setmanes tornarà a estar embossada.”

Al llistat de queixes pendents s’hi sumen de noves. Després de les pluges dels darrers dies, l’àrea s’ha omplert de basses d’aigua. Segons els usuaris el drenatge de l’àrea no és suficient per recollir l’aigua quan plou i l’espai es transforma en un camp de forats i bassals. De fet, segons els usuaris són ells mateixos els que han de fer el manteniment de l’àrea.  “Fa un parell de dies van venir els jardiners, ens van deixar dues pales i vam estar com set persones reomplint forats perquè, clar, vas caminant i ensopegues amb els forats. – explica Penélope Flores, una de les usuàries – Vam omplir els forats, vam netejar les fonts, hi ha una escombra situada al costat de l’arbre per netejar tot una mica. A l’estiu ens portàvem les estisores i podàvem les males herbes.”

La darrera actuació de l’Ajuntament ha agafat també per sorpresa als usuaris de l’àrea i a la plataforma Espai Gos. Aquesta setmana han vist com l’espai es tancava amb unes lones.  Segons expliquen els usuaris, estava previst cobrir les tanques amb vegetació, però finalment s’ha optat per aquest sistema que no necessita manteniment.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies