El barri de Porta unit contra l’especulació als terrenys de la Maladeta

S’activa una iniciativa ciutadana per introduir el tema a l’ordre del dia del Consell Plenari  

L’AV de Porta acaba d’engegar una iniciativa ciutadana per aconseguir fer fora les constructores i que els terrenys de la Maladeta esdevinguin un espai públic. L’amenaça d’una nova llicència d’obres en un dels solars ha estat el detonant definitiu per posar en peu de guerra al barri. Al consell de barri de Porta, els veïns van reclamar a l’Ajuntament una solució que faci que els terrenys siguin públics. El govern, però, va argumentar que políticament no es pot aturar una llicència si aquesta compleix tots els requisits tècnics. També es va reafirmar en la idea que comprar amb diners públics els terrenys a les promotores privades no seria la millor opció. És per això que van tornar a convidar els veïns a reunir-se a tres bandes per aconseguir el consens. Els veïns, però, es mantenen ferms en la defensa d’aquest espai, ocupat parcialment per uns horts urbans, com a espai públic i ja preparen mobilitzacions.

El promotor d’un dels solars de la Maladeta va presentar la setmana passada una llicència per construir al terreny. La notícia ha alarmat als veïns, que no volen més pisos al barri. Fa uns mesos, una altra de les promotores ja va presentar una llicència per a un dels solars que actualment ocupen els horts, però aquesta va ser desestimada perquè no complia els requisits tècnics. A la part de dalt dels terrenys s’ha de construir un projecte únic. La llicència que s’acaba de presentar, però, podria ser acceptada ja que pertany als solars de la part de baix, sense horts, i on es pot construir per separat, sense acord entre les promotores. La consellera representant del barri de Porta, Esther Flaquer, va informar als veïns que l’Ajuntament no pot aturar el procés per la via política:  “Ens han presentat una llicència amb un projecte i de moment ha entrat la llicència, que s’està estudiant, però si compleix tots els requisits, nosaltres com a Ajuntament, en aquests moments, no podrem dir que no.”

Les entitats del barri, liderades per l’AV de Porta, han començat una iniciativa ciutadana per introduir al Consell Plenari els solars de la Maladeta com a punt de l’ordre del dia. “Volem recollir un mínim de 800 i a partir d’aquí introduir una pregunta molt simple al plenari del districte – explica Albert Villacampa, presidents de l’AV Porta – Consistirà en preguntar a cada partit si volem que els solars de Maladeta siguin un espai públic.”

Per la seva banda, l’Ajuntament es nega a adquirir la propietat dels terrenys negociant amb les promotores. “Ens trobem en una situació que ningú ens agrada, això és cert. – argumenta Carlos Izquierdo, conseller tècnic de Nou Barri –  La pregunta que ens fem i que ja ha fet la regidora és que no sabem si la solució per a aquest cas particular de Maladeta passa per pagar diners públics a un especulador que el que està fent precisament és especular.”  És per això que tornen a oferir la possibilitat de crear una taula amb totes les parts per trobar un consens. Per a les entitats, però, la resposta l’han de donar les administracions. De moment, a banda de la recollida de signatures, ja preparen mobilitzacions en defensa de l’espai.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies