Cali Ocupació forma les dones gitanes en el sector del comerç

El projecte ofereix formació i seguiment individualitzat a la recerca de feina

Cali Ocupació és un projecte d’inserció sòciolaboral dirigit a un grup de dones d’ètnia gitana, amb l’objectiu d’incrementar les seves capacitats per trobar una feina en el sector del comerç i l’atenció al client.

La iniciativa neix de la col·laboració entre Barcelona Activa i la Fundació Secretariado Gitano. A les diferents sessions es treballa per formar i millorar les competències per a l’ocupació d’un col·lectiu considerat doblement vulnerable i amb més dificultats per trobar feina. Es fa en un moment en què les joves gitanes volen accedir al mercat laboral, com ho explica Amparo Cesaro, de la Fundació Secretariado Gitano:  “En els darrers anys, hi ha més demanda tant de recerca de feina per part de les dones gitanes, com també de dones que volen formar-se per tenir un futur laboral millor”.

Cali Ocupació orienta a les dones gitanes en el sector del comerç. Les participants aprenen les competències bàsiques i transversals en unes sessions que tenen lloc als nous locals de Barcelona Activa a Nou Barris. Les participants es formen en l’àmbit de l’atenció al client, i també se les orienta per conèixer les tècniques i estratègies de recerca de feina. El programa, d’una durada de 80h, té una part grupal a les sessions formatives, però també una altra de caire individual, que inclou el seguiment personalitzat de cada dona durant tot el procés. En aquest seguiment se les orienta per a la recerca d’una feina i se les prepara per enfrontar una entrevista laboral.

Una altra de les vessants del projecte és apropar el col·lectiu a la resta de serveis, activitats i equipaments municipals adreçats a la recerca de feina i millora de les competències laborals. Uns serveis que es troben a l’abast de tothom però que moltes persones desconeixen. “Volem fer accions als nostres equipaments perquè vegin com són i que vegin la resta de serveis que tenim, que en poden gaudir des de sessions informatives generals, altres tipus de formacions, mòduls concrets de recerca de feina o de competències personals.”, explica Carme Turull, responsables de Programes Transversal d’Ocupació de Barcelona Activa.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies