El Fòrum Fotogràfic arriba a la 15ena edició amb molta participació veïnal

La denúncia social, l’educació i la perspectiva de gènere vertebren les activitats i exposicions

El centre cívic Can Basté omple de fotografies tots els seus racons per celebrar la quinzena edició del seu Fòrum Fotogràfic, que s’inaugura avui dimarts. El certamen, que s’organitza des del 1996 i des de fa uns anys és bianual, té com a objectiu descobrir i promoure fotògrafs novells a través d’un concurs amb un jurat d’experts. Més enllà del concurs, tres eixos estructuren les múltiples exposicions que es poden veure a la masia: la participació veïnal, el gènere i, com és habitual a Can Basté, la crítica i denúncia social.

Els organitzadors del Fòrum Fotogràfic Can Basté han convidat els veïns a participar en el certamen. El vestíbul s’ha omplert de fotografies de veïns “ofegats en les profunditats del Mediterrani” per denunciar la tragèdia dels migrants. També trobem als paradistes del Mercat de la Mercè a composicions colorides, i un projecte que ha fotografiat 101 persones del barri, del 0 als 100 anys.

El segon eix triat és la denúncia social. La trobem a l’entorn de la relació dels  humans i els animals a l’exposició principal, de la Sala Cava, en la qual Olmo Calvo ens mostra la tragèdia “Rohingya, fugint del genocidi”. Una obra crua que compta amb una imatge reconeguda amb el premi Pictures of the Year International  2018.

I el tercer eix és el del gènere. La segona planta acull diverses exposicions que reflexionen sobre el paper de la dona i denuncia situacions com les desaparicions de dones a Mèxic, les màfies de la prostitució, i una mostra ben especial, dedicada a les bruixes i inspirada a l’Escaldàrium, el procés a bruixes de Caldes de Montbui.

Les exposicions i les activitats programades al llarg de la setmana escalfen l’ambient del concurs fotogràfic. A partit de divendres un jurat format per professionals de prestigi triaran els dos millors projectes, que seran becats per crear la seva primera exposició. El 15è Fòrum Fotogràfic Can Basté atorga dues beques de 2.000 € cadascuna per a la producció de projectes expositius fotogràfics. Els 20 creadors seleccionats enguany hauran de defensar les seves propostes durant els dies del Fòrum davant d’un jurat d’experts. Aquests projectes guanyadors seran exposats de manera individual a la Sala Cava.

Els projectes no seleccionats tindran també la possibilitat de fer un visionat dels treballs per tal que els autors/es es puguin enriquir dels seus consells i, a la vegada, poder redirigir els projectes i optar a presentar-los en futures convocatòries fotogràfiques.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies