Guanya el sí a la construcció del nou Mercat de Montserrat

Es manté, però, la incògnita sobre el número de paradistes disposats a continuar

Amb 107 vots a favor i 10 en contra els paradistes del Mercat de Montserrat deixen clar que l’equipament s’ha de traslladar a un edifici nou. El que no tenen tan clar és quants paradistes continuaran amb el negoci un cop es construeixi el nou mercat. Per a la junta del mercat el resultat de la votació és molt satisfactori perquè “si el resultat hagués estat un no, hauria estat condemnar el mercat a una mort segura”. Ara comença tot un procés de negociacions per aconseguir engrescar alguns dels paradistes indecisos a continuar. Al nou mercat s’hi instal·laran una vintena de parades, la resta seran indemnitzades. Ara, molts paradistes fan números per veure si poden afrontar les despeses d’un trasllat.

La junta de paradistes obre ara un procés per definir el nou Mercat de Montserrat i el seu entorn. A les negociacions se sumaran en breu l’operador comercial interessat en instal·lar-se dins l’equipament i l’AV de les Roquetes. “Volem que aquest projecte sigui una mica de tots – explica Nacho Andújar, el president dels paradistes – És una bona oportunitat per fer del nou mercat un punt neuràlgic per al barri.” Un dels temes a tractar és saber quants paradistes no volen o no poden continuar amb el negoci i volen ser indemnitzats. Entre la resta hauran de sortir una vintena d’interessats a traslladar-se al nou edifici, que es construirà tot just a tocar de l’actual equipament. “Hi ha molts indecisos i cal engrescar-los perquè apostin per continuar”, comenta Andújar.  Però molts dels paradistes encara no tenen clar la decisió. “Estic en un 60% que no i un 40% que sí, he de fer números i veure quines condicions ens ofereixen des de l’Institut de Mercats – explica Jaume Barnils, un dels paradistes indecisos – Com jo hi ha molts. Altres estan a punt de jubilar-se i ho tenen més clar, però també hi ha gent que encara pot continuar uns 10 anys … i no saben si els hi sortiran els números per recuperar la inversió que suposa una nova parada.” Els indecisos tenen fins a la primavera per rumiar la decisió final.

Entre els clients hi ha opinions per a tots els gustos. Molta gent gran, acostumada a l’actual mercat no vol que el canviïn. D’altres pensen tot el contrari, que cal rejovenir l’equipament i dotar-lo de millors instal·lacions i serveis.  A hores d’ara el mercat no disposa de climatització, a l’estiu fa calor i a l’hivern fa fred. La proposta de l’Institut de Mercats passa per crear un edifici nou al terreny que ara ocupa l’aparcament a l’aire lliure adjacent al mercat. Un equipament amb menys parades, però amb millors instal·lacions, un supermercat i un aparcament soterrani.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies