L’illa Q del Turó de la Peira estrena habitatges i supermercat

Queda pendent la construcció dels equipaments projectats a la parcel·la

Les 100 famílies afortunades en el sorteig del passat juliol ja han començat a entrar als habitatges nous construïts a l’illa Q del Turó de la Peira. El passat dissabte se’ls hi van lliurar de les claus dels habitatges de protecció oficial de la promoció ‘El Turó’, situada entre els carrers d’Aneto, Inca, Montsant i Besiberri. Als baixos de l’edifici s’acaba d’inaugurar també un supermercat. També s’ha reurbanitzat tot l’entorn que envolta l’edifici. S’ha donat prioritat als vianants amb voreres més amples i un sol carril de circulació als carrers d’Inca, Aneto i Sant Iscle. El carrer de Besiberri s’ha convertit en un espai exclusivament per als vianants.

Aquesta parcel·la, sobrant del procés de la remodelació del barri va ser adquirida per la Cooperativa FEM CIUTAT, SCCL, dins del marc dels convenis signats entre l’Ajuntament de Barcelona, la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i la mateixa cooperativa, facilitant la promoció de pisos protegits de preu assequible a la ciutat. L’edifici consta de 100 habitatges amb una superfície que va dels 72 als 87 metres quadrats, aproximadament. La distribució interior comprèn tres dormitoris, sala menjador, cuina i dos banys. Totes les estances principals dels habitatges ventilen i s’il·luminen a l’exterior. A més, tots els habitatges tenen vinculada una plaça d’aparcament, que també gaudeix de protecció oficial.

En el marc d’aquest acord es contempla també la construcció d’un nou edifici per a equipaments, que va ser petició expressa del Districte i que incorporarà un nou espai per a l’associació de veïns i veïnes, un nou local per al Casal de Gent Gran del Turó de la Peira, i el retorn al barri del Centre de Serveis Socials Turó Can Peguera, una llarga reivindicació veïnal.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies