Sense dret a reallotjament per no tenir padró continu

L’Ana Villanueva viu sola en un bloc de la Trinitat Nova amb la resta de pisos tapiats

L’Ana Villanueva viu sola en un dels darrers blocs pendents d’enderrocar a la Trinitat Nova, dins el procés de la remodelació per l’aluminosi. Ha viscut tota la vida allà, i ja són 60 anys, en un pis que era propietat dels seus pares i des de fa 40 va passar a nom seu. Però a diferència de la resta de propietaris, no li pertoca un pis de reallotjament al barri perquè ha de treballar uns mesos a Eivissa i es veu obligada a empadronar-se temporalment a l’illa. En no tenir un padró continu al pis de la Trinitat Nova, li ofereixen una indemnització però li neguen el dret a reallotjament. Viu a l’espera del que dictamini un recurs al Suprem, en un edifici de cinc escales, ple de pisos tapiats.  Mentrestant demana ajuda a les administracions.

La vida de l’Ana Villanueva a un bloc de pisos tapiats no és gens fàcil. “Ara visc sola, perquè la resta de pisos estan tancats. Fins i tot em vaig trobar que intentaven entrar a casa meva quan jo hi era a dins, entren a robar les finestres, el cablejat. Estic fatal”. Els seus antics veïns han marxat reallotjats a promocions noves construïdes al barri. En el seu cas, la temporalitat laboral li passa ara factura. “En el seu moment treballava aquí, però després només vaig trobar feina a Eivissa i visc a cavall entre Eivissa i la Trinitat Nova, segons la temporada turística. Em feien empadronar allà a l’estiu per poder optar a un lloc de feina. I per no tenir un padró continu, em neguen  el reallotjament i només em donen una indemnització amb la que poca cosa puc fer.”

Les entitats i veïns del barri li donen suport, ja que no entenen com el seu cas encara no ha estat resolt. “No entenem com l’Ana ha de viure sola en tot un bloc, ja em direu, i veient el que demana: un pis com tothom.  – comenta Antoni Zapata, membre de la Taula Oberta Trinitat Nova-  Al barri hi ha pisos buits, nous, no costaria tant reallotjar-la. Ella té tot el suport de les entitats, tant de l’associació de veïns, com de la Taula Oberta, com de les diferents entitats que hi ha al barri.” Els veïns s’han unit en bloc per ajudar l’Ana a aconseguir com a mínim un pis de lloguer que la permeti continuar al barri.  Entre tots estan preparant mobilitzacions per donar suport a aquesta veïna que cada nit ha d’entrar a casa per una escala a les fosques amb l’ajuda d’una llanterna.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies