L’Institut Escola Antaviana i l’Esplai Druida, Medalla d’Honor de Barcelona 2018

El guardó en premia la trajectòria i la seva tasca professional amb els joves i els infants

L’institut escola Antaviana i l’esplai Druida han estat guardonats enguany amb la Medalla d’Honor de Barcelona. Tant un com altre veuen així reconeguda la seva trajectòria al districte, i, sobretot, la seva tasca professional i aportació en el terreny social.

D’una banda, l’Antaviana ha esdevingut un centre inclusiu i integrador de referència al districte, amb l’objectiu fonamental que l’alumnat se senti còmode i feliç, duent a terme diversos projectes i activitats en què hi col·laboren famílies, antic personal docent del centre i persones voluntàries. Des del curs 2017-2018 és, a més, un institut escola, de manera que incorpora la secundària obligatòria amb l’objectiu principal d’afavorir la continuïtat del projecte educatiu. El seu projecte s’estén més enllà de les parets del centre, per esdevenir un  projecte de comunitat amb una vocació de servei per al conjunt del veïnat, no només entre l’alumnat. L’escola institut té un fort arrelament a les Roquetes i treballa en xarxa amb el Pla comunitari de les Roquetes. I té, també, un clar component innovador, amb iniciatives com l’hort, concebut com un espai d’experimentació, un laboratori de natura, de contacte amb un món que des de la ciutat i des de l’aula queda una mica lluny dels alumnes; i el de la granja a l’escola, on animals diversos conviuen amb un alumnat que els observa, els dibuixa, i, sobretot, els cuida. A més, al centre hi ha una aula per a dèficit auditiu en la qual es treballen les competències d’expressió oral i escrita dels alumnes sords, i una altra d’educació especial anomenada De colors, perquè els alumnes aprenguin al ritme que necessiten.

L’esplai Druida, per la seva banda, celebra enguany 30 anys de vida. Nascuda l’any 1988 al Verdun, el 1994 es va traslladar a La Prosperitat. Actualment ubicat a l’Escola Mercè Rodoreda, l’esplai és un referent viu i dinàmic del reconeixement de drets, de l’acció utòpica que crea projectes nous i engrescadors, basant-se en el fet que per canviar la realitat cal somniar i lluitar. Per això, el model d’intervenció que promou defensa una presència que vol ser popular, comunitària, educativa, personalitzada i alliberadora. I Druida és, també, una entitat sense ànim de lucre que treballa per l’equitat i la justícia social. El seu projecte, per tant, s’estén amb voluntat cohesionadora i inclusiva, i es planteja des de l’educació en valors a infants, joves i famílies en el seu temps de lleure, per acabar esdevenint un espai de formació i participació comunitària amb la ferma voluntat de transformació i inclusió social. Un factor important del seu projecte és el treball amb les famílies. A causa de l’actual ritme de vida, l’entitat ha constatat una  disminució del temps familiar relacional de qualitat. Per tal de donar-hi resposta, Druida va crear un espai de relacions familiars tot fent accions formatives puntuals amb l’objectiu de fomentar la millora de la convivència. La seva activitat es concentra en l’esplai dels dissabtes, molt implantat a La Prosperitat, en el projecte diari que des de fa quatre impulsa de manera compartida amb l’Escola Mercè Rodoreda i l’AMPA, i en les colònies, campaments i casals d’estiu, i els casals de Nadal.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies