Les entitats se sumen a les protestes del professionals dels CAPS

Un part dels equips d’Atenció Primària no secunda l’acord entre Metges de Catalunya i l’ICS i continuarà mobilitzant-se

Els professionals en vaga han rebut el suport veïnal de la plataforma SAP Muntanya i el col·lectiu Marea Blanca, així com diverses associacions de veïns i entitats en defensa de la sanitat pública, especialment de les Roquetes, la Guineueta i Canyelles. Ahir es van produir dues concentracions, al CAP Roquetes i al CAP Guineueta. La protesta de la Guineueta va ser la més nombrosa, amb unes 200 persones entre professionals, veïns i entitats. Amb aquesta acció han mostrat des del col·lectiu Rebel·lió Atenció Primària, que representa els professionals dels CAPS, que no estan d’acord amb el que ha signat Metges de Catalunya amb l’ICS perquè molts dels seus punts no apareixen al document. Bàsicament no creuen que la solució sigui tenir més temps per visitar i que després paguin les hores extres. Un sistema que ja es duu a terme en alguns centres i afirmen que no serveix perquè no millora les condicions laborals dels professionals. Afirmen que els diners de les hores extres no compensen l’estrès, el cansament ni afavoreixen una atenció de qualitat. La solució és incrementar el personal, i que es recuperin els 3.000 professionals que afirmen s’han perdut amb les retallades dels darrers anys. Segons expliquen a l’acord es parla d’un increment de plantilla d’uns 200 professionals i no queda clar si es reforçaran algunes de les especialitats que requereixen més personal com pediatria o els equips d’atenció a la dona.  Reclamen que l’increment de pressupost en atenció primària ha de ser d’un 25%, molt més enllà del 14% que s’inverteix actualment.   Rebel·lió Atenció Primària no pot mantenir la vaga dilluns per un tema legal, però preparara noves mobilitzacions i protestes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies