El Club de Bàsquet Canyelles reclama al ple una pista coberta urgentment per sobreviure

El plenari va repassar les darreres mesures de mobilitat com l’expansió del Bicing, la xarxa ortogonal i el futur bus a demanda de Torre Baró

El Club de Bàsquet Canyelles va aprofitar el darrer plenari de l’any per reclamar de nou que es cobreixi la seva pista per tal d’evitar la desaparició del club. Des de fa més de 20 anys l’entitat juga i organitza un casal d’estiu en el pati de l’actual escola de Disseny Deià. Però la federació catalana ja els ha avisat que la temporada vinent no seran admesos si no tenen una pista coberta. Actualment, quan plou, els partits i els entrenament s’han de suspendre. “Mobilitzem 300 jugadors. Els dies de partit els equips han de venir tot i que plogui. Intentem assecar la pista, però al final és l’àrbitre qui decideix, amb bon criteri, per evitar que els nens i nenes es facin mal- va explicar David Gutiérrez, president de l’entitat- Hem perdut equips de gent gran i de discapacitats perquè amb a l’aire lliure a l’hivern era massa dur per a ells. No volem que desaparegui el club”. Assegura, a més, que la pista i les instal·lacions, tot i que s’han fet darrerament algunes reparacions, no estan en bones condicions. Anit van fer sentir de nou, amb el suport de l’AV Canyelles, la reivindicació de cobrir la pista, tal com ja es va aprovar en un ple d’aquesta legislatura. En el seu moment, Districte va apostar, però, per reubicar-los al futur poliesportiu d’Artesania, que s’estava dissenyant aleshores. El projecte, tanmateix, va amb retard i encara no hi ha data per iniciar les obres. Davant aquest panorama, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va proposar al club buscar una pista coberta alternativa el més a prop possible, mentre no es construeix el poliesportiu. “Aquesta proposta va arribar un cop ja s’havien establert els punts del PAD. I allà hi figurava el poliesportiu, que encara no podem licitar. Estem treballant amb BSM el tema de l’aparcament. Però estarà en marxa la propera legislatura. Ara no invertirem a corre-cuita en cobrir aquesta pista. El que hem de fer és buscar una alternativa perquè no us afecti la pluja.” El CBS Canyelles, però, ja pensa en mobilitzacions per aconseguir una solució ràpida.

L’AV Canyelles va aprofitar aquest tema per reclamar el poliesportiu i altres punts pendents del barri, com ara la construcció de pisos de protecció oficial i el camp de futbol del Canyelles (que actualment juga en un terreny a Horta) a la zona de les petanques, al carrer d’Antonio Machado, just davant d’on s’ha de construir el poliesportiu. La regidora va assegurar que aquest projecte, oblidat des de fa més de 10 anys, està en procés de disseny. “Aquesta era una de les zones qualificada com a Porta de Collserola i s’està projectant perquè no sigui una barrera, sinó que s’integri a la serra”, va afirmar la regidora.

Tant a l’informe de la Regidora com durant el torn de paraula del públic es va parlar de temes de neteja i mobilitat. D’una banda continuen les queixes de veïns per la gestió de la neteja en determinades zones. La regidora va recordar que des de l’Ajuntament s’està treballant per tenir un major control de la gestió de la neteja amb la nova contracta. Pel que fa a la mobilitat, la regidora va explicar l’expansió del Bicing i la finalització del desplegament de la xarxa ortogonal d’autobusos. Un dels punts que va generar polèmica entre el públic va ser el servei de bus a demanda de Torre Baró. Segons l’AV de Torre Baró aquesta iniciativa per connectar la part alta i baixa del barri té defensors i detractors entre els veïns. És per això que demanen pactar entre tots el funcionament del nou servei, que segons els veïns hauria d’incloure també millores en algun tram de circulació.

Barcelona en Comú va llegir una declaració institucional de la Marea Pensionista de Nou Barris per la defensa d’un sistema públic de pensions dignes que mantinguin el poder adquisitiu dels veïns.

També es va aprovar, en aquesta ocasió per unanimitat, engegar un procés participatiu per definir les actuacions necessàries per remodelar l’àmbit de Virrei Amat, Can Sitjar i Can Xiringoi.  En aquest procés s’haurien de corregir algunes de les deficiències que troben els veïns com ara la manca d’enllumenat i trobar un espai per als gossos.  També es va demanar identificar millor la plaça de Can Sitjar.

En un dels darrers precs de l’ordre del dia es va demanar que l’espai del Club de Petanca Alcúdia passi a ser considerat equipament esportiu. D’aquesta manera el club podria millorar les seves instal·lacions. L’espai de la petanca està qualificat actualment de Parc i Jardí Urbà, un tipus de qualificació perfectament compatible amb unes pistes de petanca, però que no permet fer algunes actuacions que es poden fer en un equipament esportiu. Per exemple, l’enllumenat de les pistes correspon actualment a un enllumenat de carrer i no d’equipament esportiu. L’Ajuntament va dirigir la petició als serveis tècnics per tal que siguin ells qui decideixin si és factible que l’espai esdevingui un centre esportiu del districte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies