Els veïns de Renfe Meridiana reclamen l’eliminació de rates i ratolins

El Patronat d’Habitatge desratitza alguns pisos, però els veïns creuen que cal actuar al carrer

Els veïns del carrer de Manel Sanchis i Guarner conviuen des de fa mesos amb rates i ratolins. Aquests blocs, situats sota la cota del carrer, sempre han tingut problemes amb els rosegadors i altres plagues. És per això que des del Patronat de l’Habitatge, propietari majoritari dels pisos, i l’Ajuntament es tenien instal·lats sistemes de prevenció de plagues als voltants dels edificis. Els veïns denuncien que des de fa cinc anys ja no es fa cap control preventiu de les plagues i afirmen que això ha afavorit encara més la proliferació de rosegadors a la zona.  El Patronat ha instal·lat trampes als baixos del bloc més afectat i en alguns habitatges per les contínues queixes dels inquilins. Una mesura insuficient per als veïns. Aquests reclamen que s’actuï sobre el focus de la plaga com es feia anteriorment.

Ahir al matí una empresa antiplagues revisava algunes de les trampes que s’han instal·lat als baixos del número 7-9 del carrer Manel Sanchis i Guarner.  En aquest espai, la brutícia acumulada afavoreix que els rosegadors entrin a proveir-se d’aliment. Segons els veïns, aquest espai el fan servir el joves com a punt de trobada. Els mateixos joves havien dut mobiliari com ara un sofà i, segons els veïns, celebren festes deixant les restes del menjar i beure sense recollir. El Patronat ha retirat bona part del mobiliari, però la brutícia encara hi és.

Els rosegadors entren també dins els habitatges per la teulada de dalt. És el cas de la María Teresa Márquez, que actualment té instal·lades diverses trampes a casa seva. “És una situació molt desagradable. Estàs asseguda a casa i veus passar ratolins per tot arreu, per la cuina, pel menjador. I el Patronat ha enviat una empresa que m’ha posat les trampes amb el verí, i m’ha dit que durant un mes puc estar tranquil·la, però així no es pot viure”, assegura.

Al carrer les rates més grans campen cada vespre i nit, afirmen els veïns. Els cotxes també surten malparats, ja que les rates s’han menjat els cables de més d’un vehicle. En aquest cas, l’incivisme d’alguns veïns també afavoreix la seva proliferació. “Fa cinc o sis anys que no fan prevenció ni res. –es queixa Lola Hermoso, altra veïna afectada- Però és que, a més, els veïns els hi donen de menjar, llencen restes del menjar per la finestra, deixen les bosses als replans.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies