Nu, el 23è Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris

El director Quim Girón presenta un espectacle sense ornaments on pren protagonisme el cos i el circ

‘Nu’ és el títol de l’espectacle de la 23ena edició del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris.  I nus acaben també metafòricament parlant els personatges i l’escenografia, sota la direcció artística de Quim Girón. Aquest espectacle de circ contemporani beu de la dansa, els equilibris acrobàtics, la perxa xinesa i d’algunes disciplines aèries com ara la suspensió capil·lar. “Nu” vol reflexionar amb senzillesa i sense ornaments sobre les relacions humanes a partir dels objectes. L’estrena serà aquest dissabte, dia 15 de desembre amb invitació, i  hi haurà funcions programades fins al 20 de gener.

“En un espai nu, els cossos es busquen, es perden, es fragmenten i es recomponen per confessar-nos algun dels seus secrets. Situacions absurdes sense ornaments, plenes de poesia i màgia.” Així presenta l’Ateneu Popular 9 Barris l’aposta del Circ d’Hivern d’enguany. Sobre un escenari despullat que deixa veure les estructures de llums i tramoies, els artistes exploren els moviments del seu cos a mig camí entre la dansa i el circ més innovador. I sempre, amb relació amb tot d’objectes inversemblants, en principi, en un espectacle de circ habitual.  “Amb la introducció d’objectes diferents als habituals, forcem el cos a anar a un moviment que potser no és normal, i és més interessant de veure.- explica Quim Girón, director i artista de ‘Nu’- Per exemple, un acròbata amb botes d’esquí. Això genera una dificultat i un moviment, hi ha un joc.” A ‘Nu’ no trobareu un argument, però sí molt de circ i molta imatge onírica entremig d’escenes amb humor i absurditat. “Hem volgut generar escultures, imatges màgiques. Fer les acrobàcies i generar poesia, al mateix temps que també ens mostrem senzillament com som.”, afegeix Girón.

L’estrena està prevista amb invitació per a aquest dissabte 15 de desembre. El públic en general ja pot adquirir les entrades per a les funcions del 22 de desembre al 20 de gener. Però com és habitual, aquests dies són les escoles les primeres en descobrir l’espectacle. I ho fan a partir d’una guia didàctica treballada entre l’Ateneu Popular de 9 Barris i l’Institut Escola Antaviana.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies