Eclosió nadalenca amb fires, tallers i pessebres

El Casalet del Turó estrena aquesta tarda el seu neixement, ambientat enguany al desert

Comença el compte enrere per al dia de Nadal i si aquesta setmana començava a elevar-se de mica en mica la temperatura d’ambient nadalenc, avui tindrem la primera eclosió.

Visitar el pessebre del Casalet del Turó (a la confluència del passeig de la Peira amb Montmajor) és una de les cites ineludibles cada Nadal per als veïns del Turó de la Peira. El Casalet ha recreat durant més d’una dècada escenaris que han rebut una gran quantitat de mencions i premis dins l’àmbit dels pessebristes. Montserrat, Besalú o el Parc Güell han estat algunes de les propostes. Avui l’entitat descobrirà la creació d’enguany, inspirada en el desert i Jordània. Ho fan amb una gran festa que començarà a les 17.30h a Les Basses. Hi haurà actuacions i una cercavila pels comerços del barri. Tot seguit, el local del Casalet aixecarà la persiana per descobrir al barri el seu pessebre.  “Aquest any ja no sabíem què fer perquè hem tocat moltes peces i vam dir: el desert!  Hi ha la ciutat, les haimes, un oasi… i tot és fet aquí. Les muntanyes del desert, el poble, les muralles… tot el treball, de dins, les coses petites, tot, tot, tot, és fet aquí”, comenta orgullosa la Joana Jareño, l’ànima del Casalet del Turó.

Les figures d’enguany, adquirides en una de les parades de la Catedral, són també peces úniques que semblen tenir moviment. El caganer és, com sempre, una de les figures estrelles del pessebre. Cada any, els nens i nenes del barri la busquen perquè saben que si la troben tindran un premi: un caramel. “És una tradició per als veïns del Turó de la Peira- explica la Joana Jareño – Tothom passa per veure-ho perquè el tenim exposat durant totes les festes. A més, els més petits s’ho passen pipa buscant el caganer.”

En el barri del costat, els veïns de Vilapicina i la Torre Llobeta trobaran la Fira de Nadal i Christmas solidaris als Jardins de Can Xiringoi. L’Eix Maragall i l’Associació de Comerciants Entorn Virrei-Borbó organitzen avui i demà d’11 a 20h una fira amb mostra de productes nadalencs, dinamització i recollida de joguines noves o en bon estat.

A la Zona Nord celebren un matí infantil on no hi faltarà el Tió, que rebrà allò que li pertoca després de tallers i amicació. Serà a la plaça Roja a partir de les 11h.

A la mateixa hora al Casal de Barri de la Trinitat Nova també faran cagar el tió després de la cercavila del grup de percussió Bruixes i Bruixots, i un espectacle familiar.