Verdum consolida el seu casal de barri amb ampliació d’horari i de pressupost

L’equipament comunitari passa d’una subvenció de 1.500 euros a una dotació anual de 140.000

El Casal de Barri de Verdum va néixer l’any 2011 en un equipament remodelat però sense gaire pressupost. Van ser les entitats les quals, de manera voluntària i endeutant-se, van tirar endavant el projecte de casal. La subvenció anual de Districte no permetia obrir el centre als matins per manca de recursos. Ara, després d’un procés comunitari entre les entitats i el Districte de Nou Barris, el Casal de Barri de Verdum ja funciona com a tal.  ”L’Ajuntament acaba d’atorgar en concurs la gestió de l’equipament per un mínim de dos anys, amb una dotació anual de 140.000 euros. L’equipament públic es consolida com un model de gestió mixta en el qual les entitats decidiran com volen que sigui el casal.

El primer canvi és l’ampliació dels horaris de l’equipament, que ara ja obre matins i tardes. La intenció és que l’ampliació d’horaris i la gestió compartida dotin de vida comunitària aquest equipament. S’ampliarà també la programació del casal amb noves activitats, itineraris, conferències i més cessions d’espais a les entitats. Actualment, el casal allotja el Punt d’Assessorament Energètic, i aviat acollirà també a la Marea Pensionista de Nou Barris.

En aquests moments la comissió gestora de l’equipament, amb quatre treballadors contractats, està acabant de tancar la programació del primer trimestre del 2019. I la setmana vinent començaran ja les inscripcions. “Hi ha com una comissió de programació de l’equipament, que són les entitats del barri de Verdum. -explica Carolina Recio, consellera portaveu del Districte de Nou Barris- I entre totes estem decidint què volem que sigui el Casal de Barri, perquè l’objectiu és que sigui el centre de la vida comunitària del barri de Verdum”. Es manté la programació que hi havia, però també es vol diversificar l’oferta amb activitats artístiques i de millora del benestar dels veïns.

Amb la consolidació i potenciació del casal també es vol convertir tota la zona en un centre neuràlgic del barri, ja que es concentren als carrers propers altres equipaments importants de Verdum com el nou local de l’associació de veïns, l’hotel d’entitats i el centre obert de la Fundació Pare Manel.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies