Dilluns, setembre 25, 2023
Nou Barris

El Certamen per la Convivència i la Cohesió Social 2018 premia la tasca social d’El Lokal de Lola

L’entitat recull aquest Nadal productes d’higiene femenina per a les usuàries del recurs

El Lokal de Lola s’ha endut el Certamen per la Convivència i la Cohesió Social 2018 que organitza la Xarxa 9 Barris Acull.  El projecte sorgeix de l’associació “Lola, no estás sola” i vol ser un espai obert per a les dones sense llar i les que reben ajuts residencials i socials a Nou Barris. Al Lokal de Lola hi trobaran un espai de calor i cafè, dutxa i rober amb material d’higiene específic per a dones, pacs d’aliments i altres productes, ordinador amb accés a Internet i altres en funció de les necessitats que sorgeixin.

En paral·lel, les dones també reben un servei d’escolta i acollida, amb entrevistes personalitzades , i informació i assessorament sobre els diversos recursos de què disposen en funció de la seva situació, i acompanyaments específics en determinades gestions.

A més d’aquesta atenció específica, l’altre gran objectiu del projecte és l’apoderament de les dones. Elles són l’epicentre dels processos, i són elles les que decidiran les prioritats i seran respectades dins les seves característiques i les del seu procés. Això les fa actrius principals. D’igual manera, també es pretén promoure la participació de les dones amb l’ampli teixit social i associatiu existent.

El Lokal de Lola també promou la realització d’activitats i tallers emmarcats en diferents àrees: oci, creixement i desenvolupament integral, suport en formació i recerca laboral, així com intentar cobrir, a través de la xarxa comunitària, demandes específiques que puguin sorgir en les entrevistes. D’aquesta manera, s’han dut a terme tallers d’autodefensa, sessions individuals de metamòrfica, tallers d’artteràpia i de formació feminista per preparar activitats del 8 de març, així com la creació d’una campanya per a la recollida de productes d’higiene femenina o la comissió de treball per l’organització de menjars per festes.

Precisament, des de ‘Lola no estás sola’ ha engegat la campanya #BellesadelaLola, de recollida de productes d’higiene femenina. Per tal motiu s’han instal·lat capses en diversos equipaments del districte, com al Casal de Barri La Cosa Nostra, Casal de Barri de la Prosperitat, el Kasal Jove de Roketes, el Casal de Joves de la Guineueta, l’Ateneu Popular de 9Barris, l’Espai via Favència, el Centre Cívic Zona Nord, el Casal de Barri de Torre Baró, el Casal de Barri de Vallbona, el Casal 3 Voltes Rebel, Can Verdaguer i els local de l’AV Roquetes i l’AV Prosperitat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies