Una exposició repassa els 35 anys de centre cívic Torre Llobeta

La mostra inclou també una recreació d’un dels primers despatxos instal·lats a la masia

El 18 de desembre del 1983, ahir va fer exactament 35 anys, es va inaugurar el centre cívic Torre Llobeta. Una mostra repassa aquests dies la trajectòria d’aquest equipament tan arrelat al barri i a la seva gent. Des dels inicis es va especialitzar en el món de les lletres i la cultura, i és un dels pocs centres cívics amb cicles de narració oral. La dona té, a més, un paper protagonista en aquest centre. Des del 1993 acull el grup Dones en Forma, una entitat que va ser  pionera en l’apoderament femení.

Retalls de premsa, cartells, fotografies dels grups i dels voluntaris, són alguns dels materials que ajuden a fer una retrospectiva de la feina feta fins ara al centre cívic. A la sala d’exposicions trobem també la recreació d’un dels primers despatxos del centre amb objectes que encara es conserven a la masia. La mostra ve acompanyada avui també d’una jornada que debatrà els reptes futurs de l’equipament.

La Torre Llobeta conserva molt del seu passat rústic i de casa senyorial del segle XV, un ambient que ha casat molt bé amb les activitats culturals i literàries que s’hi han dut a terme des que fa 35 anys s’inaugurés la rehabilitació del casalot, després d’anys d’abandó i degradació. La força veïnal la va reivindicar i lluitar com a casa de cultura i així es va estrenar i continua. Cada any passen per les sales del Centre Cívic Torre Llobeta més de 1.500 usuaris per participar en alguna de les més de 40 activitats de cada trimestre. D’aquestes, part són tallers organitzats i impartits pel grup de voluntaris de la Torre Llobeta.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies