Reflexió sobre les violències a través dels audiovisuals i la creativitat

El projecte Why Violence promou el debat per fomentar la convivència i la cohesió del grup

Durant tot el curs, el projecte Why Violence fa reflexionar els alumnes de nou instituts de Barcelona sobre tota aquella violència que es poden trobar en el dia a dia per qüestions de gènere, d’origen, d’identitat sexual o de diversitat funcional. Els alumnes ho fan a través de les arts audiovisuals i altres eines que fomenten la creativitat i la cohesió del grup.

La iniciativa està impulsada per la Direcció de Serveis de Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Barcelona, que aposten des de fa anys per aquesta via per eradicar la violència a les aules, millorar la convivència i fomentar el respecte cap a la resta. En col·laboració amb l’entitat Mousiké, treballen a través del teatre, del visionat de documental i de la creació de relats col·lectius, entre altres. “Els obrim finestres a la reflexió de coses que potser tenim molt normalitzades i que no ho són. –explica Susanna Barranco, de Mousiké- Els donem eines que els facin reflexionar, que els facin parlar”. El devat s’estén a tots els cursos dels instituts, posant especial èmfasi als primers cursos d’ESO.

Durant aquest primer trimestre s’han centrat en la violència cap a les persones migrades i en la violència de gènere. Sobre aquest tema, els alumnes dels instituts Vall d’Hebron i Guineueta han elaborat un relat col·lectiu sobre les dues perspectives de la violència de gènere. Ara han gravat el resultat per fer-ne difusió. Són dues històries senzilles que deixen palès tot el que han après.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies