Pedraforca i les Agudes milloraran la connectivitat amb unes escales mecàniques

El projecte inclou també millores a l’entorn i unes rampes més accessibles consensuades amb els veïns

La part alta de Ciutat Meridiana disposarà d’aquí un any d’unes noves escales mecàniques. Concretament uniran els carrer de Pedraforca i les Agudes, millorant la mobilitat en aquesta zona del barri on hi trobem la parada de metro de la L11, una escola i una zona infantil. El projecte preveu també reordenar tot aquest àmbit, amb la instal·lació de jocs infantils i la millora dels accessos actuals com ara les rampes. També es reubicarà l’actual pipicà situat en un dels accessos a l’escola. Simultàniament comença també la redacció d’una segona fase d’escales mecàniques per tal que arribin fins a la part baixa del carrer de les Agudes i Can Cuiàs, una de les reivindicacions veïnals.

La plaça del metro de Ciutat Meridiana es troba en una de les cotes més altes del barri. Des d’una de les vessants del turó s’hi accedeix prou bé a través d’escales mecàniques, però el veïnat reclamava des de fa temps la millora de la connexió des de l’altra banda del turó, aquella que dona cap a Montcada i Reixac. L’Ajuntament ha licitat ja les obres per connectar aquesta banda amb el metro per tres milions i mig d’euros. Les escales mecàniques substituiran les actuals escales en un entorn totalment transformat. El projecte preveu també reubicar l’actual pipicà i reduir la pendent de les rampes actuals, que rellisquen. Per fer aquestes obres s’ha treballat amb les comunitats de veïns de l’entorn perquè molts dels espais són de propietat privada.

Per als veïns, l’inici de les obres, previst per al primer trimestre de l’any vinent, és una bona notícia. Tot i això, demanen que el projecte de les escales arribi fins a la part de sota del carrer de les Agudes, la que connecta amb Can Cuiàs. Una zona que, segons els veïns, és la que més ho necessita. L’Ajuntament ha anunciat que aquest tram està inclòs en una segona fase en la qual ja s’està treballant per tal de començar obres un cop acabin les del primer tram.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies